SİVAS KATLİAMINDA HAYATINI KAYBEDENLER ANILDI

03.07.2014

21 yıl önce 35 kişinin yakılarak öldürüldüğü Sivas katliamı çeşitli kentlerde düzenlenen etkinliklerle bir kez daha lanetlendi. Ankara’da Toros Sokak’ta toplanan binlerce kişi Madımak Otel’de yakılarak katledilenlerin fotoğraflarını taşıyarak Kolej Meydanı’na yürüdü. TMMOB yöneticileri ve üyeleri de mitinge geniş katılım sağladı.

Mitingde katılımcı kurumlar adına basın açıklamasını Pir Sultan Abdal Kültür Derneği Genel Başkan Yardımcısı Önder Aydın okudu. Aydın, devletin halen Sivas Katliamı ile yüzleşmediğini belirterek, “Sivas’ta da tıpkı 1938 Dersim, 1977 1 Mayıs, 1978 Maraş, 1980 Çorum ve 1995’te Gazi, 2010’larda Roboski, Gezi ve son olarak yaşadığımız Soma katliamının sorumlularının adalet önüne çıkarılmadı. Dersim’in kayıp kızlarının yaşadığı acılardan da, Kızıltepe’de 12 yaşındaki Uğur Kaymaz’ın öldürülmesinden de 12 yaşındaki Koray Kara’nın Madımak’ta ateşe verilmesinden de 14 yaşındaki Berkin Elvan’ın öldürülmesinden de sorumlu olan aynı devlettir” dedi.