TAKSİM DAYANIŞMASI DAVASI 20 OCAK'A ERTELENDİ

22.10.2014

Gezi Parkı'nın açıldığı 8 Temmuz 2013'te parka girmek istedikleri için gözaltına alınan ve haklarında dava açılan aralarında TMMOB’ye bağlı odaların İstanbul şube yöneticilerinin de yer aldığı 26 kişinin yargılandığı davanın ikinci duruşması 21 Ekim 2014 tarihinde yapıldı. Dava, 20 Ocak 2015'e ertelendi.

Taksim Dayanışması üyelerine yönelik İstanbul Cumhuriyet Başsavcılığınca hazırlanan iddianamede, Mimarlar Odası Çevre Etki Değerlendirme Kurulu 2. Başkanı Mücella Yapıcı, Elektrik Mühendisleri Odası İstanbul Şube Başkanı Beyza Metin, Mimarlar Odası İstanbul Şube Yöneticisi Ender İmrek, İstanbul Tabip Odası Genel Sekreteri Ali Çerkezoğlu ile Haluk Ağabeyoğlu örgüt liderliği ve "2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten, diğer sanıklar ise 2911 sayılı Toplantı ve Gösteri Yürüyüşleri Kanunu'na muhalefetten yargılanıyorlar.

Taksim Dayanışması üyeleri, duruşma öncesinde adliye önünde "Hırsızlar ve katiller dururken Taksim Dayanışması yargılanamaz" pankartı açarak bir basın açıklaması yaptı.