TMMOB 10. ENERJİ SEMPOZYUMU DÜZENLEME KURULU TOPLANDI

08.10.2014

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) adına sekretaryası Elektrik Mühendisleri odası tarafından yürütülen 10. Enerji Sempozyumu Düzenleme Kurulu’nun ilk toplantısı, 27 Eylül 2014 Cumartesi günü yapıldı. Elektrik Mühendisleri Odası’nda gerçekleştirilen toplantıda, sempozyumun ana teması ve sempozyum sürecinin planlanmasına yönelik görüş alışverişinde bulunuldu.

Toplantıya; 43. Dönem TMMOB Yüksek Onur Kurulu Üyesi Cengiz Göltaş, TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Neriman Usta;  EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil, Başkan Yardımcısı Bahadır Acar,  Yönetim Kurulu üyeleri İbrahim Aksöz ve Erdal Apaçık; Elektrik Mühendisleri Odası Müdürü Emre Metin; EMO Adana Şube Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Mak, EMO Enerji Birimi Koordinatörü Olgun Sakarya, Enerji Daimi Çalışma Grubu (EDÇG) Yürütme Kurulu Başkanı Nedim Bülent Damar, EDÇG Raportörü Metin Telatar, EDÇG Yürütme Kurulu Üyesi Prof. Dr. Belgin Emre Türkay, EMO İstanbul Şube üyeleri Tahir Çiçekçi, Nihal Türüt ve Cem Kükey, EMO Ankara Şube üyeleri Teoman Alptürk, Muhsin Dugan, Hamza Koç,  Yücel Tekin, Necati İpek, Nagehan Abacılar ve Ali Yiğit;  EMO Samsun Şube Üyesi İlker Ceylan;  Kimya Mühendisleri Odası’ndan Dr. Ali Uğurlu; Makina Mühendisleri Odası’ndan Oğuz Türkyılmaz, Jeofizik Mühendisleri Odası’ndan Çetin Koçak; Maden Mühendisleri Odası’ndan Nejat Tamzok ve Mehmet Kayadelen; Meteoroloji Mühendisleri Odası’ndan İsmail Küçük ile Jeoloji Mühendisleri Odası’ndan Ümit Uzunhasanoğlu katıldı.

Toplantı, EMO Yönetim Kurulu Başkanı Hüseyin Yeşil’in açılış konuşması ile başladı. Yeşil, Sempozyum Düzenleme Kurulu ve sempozyuma ilişkin kısa bilgi verdi. 10. Enerji Sempozyumu’nun, Türkiye enerji politikalarına ilişkin bir şeyler söylemek ve enerji politikalarında etkin olmak adına düzenlendiğini vurgulayarak, sempozyumun kamu yararı açısından önemine dikkat çekti.

10. Enerji Sempozyumu Düzenleme Kurulu Başkanı Teoman Alptürk de sempozyuma ilişkin 20 yıldır yapılan çalışmaların büyük bir kütüphane oluşturduğunu, düzenlenen tüm etkinliklerden çeşitli dersler alındığını vurguladı.

Açılış konuşmalarının ardından Düzenleme Kurulu üyelerinin kendilerini tanıttığı toplantıda, 1996 yılından itibaren düzenlenen enerji sempozyumlarının görüntülerinden oluşan kareler perdeye yansıtıldı. Düzenleme Kurulu Başkanı Teoman Alptürk’ün yöneticiliğini yaptığı toplantıda, söz alan Düzenleme Kurulu üyeleri; sempozyumun içeriği, tarihi, yeri, düzenleneceği salon, teması, yürütme kurulu ve sempozyumun bütçesine ilişkin görüşlerini paylaştı.