TMMOB 4. KADIN KURULTAYI GAZİANTEP YEREL KURULTAYI YAPILDI

18.05.2015

TMMOB 4. Kadın Kurultayı Gaziantep Yerel Kurultayı 13 Mayıs 2015 tarihinde Mimarlar Odası Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi.

TMMOB’de kadın politikalarının belirlenmesi, kadın örgütlenme modelinin oluşturulması ve örgütlülüğünün güçlendirilmesi doğrultusunda planlanan Gaziantep Yerel Kurultayı’nın açılış konuşmasını EMO Gaziantep Şube Başkanı İslim Arıkan gerçekleştirdi.

Daha sonra Makina Mühendisleri Odası Gaziantep Şube Başkanı Başar Küçükparmak ve İKK Sekreteri Mimarlar Odası Gaziantep Şube Başkanı Sıtkı Severoğlu da birer konuşma yaptılar.

Divan seçimi ile devam eden Kurultayda, " Gericilik ve Piyasa Sarmalında Kadın” oturumda aşağıdaki başlıklar ve konuşmacılar yer aldı.

• Eğitimde Cinsiyetçilik - İnşaat Mühendisi Gamze Aşnük

• Çalışma Yaşamında Cinsiyetçilik - Elektrik-Elektronik Mühendisi Derya Çevik Taşdemir

• Siyasette Cinsiyetçilik - Mimar Fatma Aslı Ölçal Tezel

• Kadına Yönelik Şiddet - Ziraat Mühendisi Birgül Yıldırım

• Diğer Emek ve Meslek Örgütlerinde Kadın Örgütlenmesi ile TMMOB’de Kadın Örgütlenmesi - Makine Mühendisi Esra Elitaş

“Dilek ve Öneriler” ile Kurultay başarılı bir şekilde son buldu.