TMMOB 43. DÖNEM 4. DENETLEME KURULU TOPLANTISI YAPILDI

11.05.2015

TMMOB 43. Dönem IV. Denetleme Kurulu toplantısı 9 Mayıs 2015 tarihinde TMMOB`de yapıldı. Toplantıya; Denetleme Kurulu üyeleri Ramazan Tümen, Köksal Şahin, Cemalettin Sağtekin, Ahmet Kirami Kılınç, Abdullah Melik ile Muhasebe Görevlisi İhsan Aydın katıldı.

TMMOB 43. DÖNEM 4. DENETLEME KURULU RAPORU

Denetleme Tarihi               : 09 Mayıs 2015

Denetleme Dönemi           : 01 Mart 2015 – 30 Nisan 2015

Denetlemeye Katılanlar:     Ramazan TÜMEN, Köksal Şahin, Cemalettin SAĞTEKİN, A.Kirami KILINÇ, Abdullah MELİK

Kurulumuz yapmış olduğu toplantıda; Oturum Başkanlığına A.Kirami KILINÇ’ı, Oturum Yazmanlığına Cemalettin SAĞTEKİN’i seçmiştir. Denetleme sırasında TMMOB Sayman Üyesi Bahattin ŞAHİN, Muhasebe Görevlisi İhsan AYDIN'dan mali konularda gerekli bilgiler alınmıştır.

Denetleme Kurulumuz aşağıda belirtilen hususları tespit etmiştir.

1- Yönetim Kurulu Karar Defteri incelemesinde;

a. 06 Mart 2015 – 30 Nisan 2015 tarihleri arasında 3 (üç) toplantı yaptığı ve 37 (otuzyedi) karar aldığı,

b. Yönetim Kurulu kararlarının usulüne uygun olarak alındığı ve imzalandığı,

görülmüştür.

2- Kasa incelenmesi;

09 Mayıs 2015 tarihi saat 11.00 itibariyle yapılan kasa sayımında, kasada 08 Mayıs 2015 tarihinden devreden 4.430,13(dörtbindörtyüzotuz Türk Lirası onüç Kuruş) TL bulunduğu, bu rakamın muhasebe kayıtları ile uygun olduğu ve TMMOB 43.Dönem Bütçe Uygulama Esasları Yönetmeliği'nin 10. maddesine titizlikle uyulduğu görülmüştür.

3- Demirbaş Defteri incelemesinde;

Demirbaş Defteri'nin usulüne uygun ve düzenli şekilde tutulduğu görülmüş ve imzalanmıştır.

4-Banka Hesapları incelemesinde;

Banka mevcutlarına ilişkin hazırlanan tutanak EK-1 dedir.

5- Çek – Senet  Hesapları incelenmesinde;

Çek ve senetlerin hesaplarına ilişkin hazırlanan tutanak EK-1 dedir.

6- Defter ve Muhasebe kayıtlarının incelenmesinde;

Muhasebe kayıtlarının ve defterlerin usulüne uygun, titiz ve düzenli şekilde tutulduğu görülmüştür.

7- Oda Ödentileri;

Yapılan incelemede TMMOB 43. Dönem Bütçe Uygulama Esasları Yönetmeliği’nin 2.maddesi gereğince yapılan ödemelerin gerçekleşme durumlarını gösteren tabloların Odalara düzenli olarak gönderildiği görülmüştür.

2014 yılı (01 Nisan 2014 – 31 Mart 2015) Odalar ödentilerinin başarılı (%92,82) bir şekilde ve büyük ölçüde tamamlandığı, ödentisini yapamayan odalarla ilgili olarak Kurulumuzun önerilerine uygun çalışmalar yapıldığı tespit edilmiştir.

8- Diğer Hususlar;

a-    Kurulumuzun 05 Mart 2015 tarihli toplantısında almış olduğu karar doğrultusunda; TMMOB Yönetim Kurulu 13 Mart 2015 tarih, 232 ve 233 sayılı kararları ile Kurulumuzu 07 Mayıs 2015 tarihinde Bilgisayar M.O.’nı, 08 Mayıs 2015 tarihinde de İç Mimarlar Odasını denetleme yapmak üzere göreve çağırmıştır.

-       Bilgisayar Mühendisleri Odası denetlemesi, Oda’nın gerekli hazırlıkları tamamlamaması nedeniyle yapılamamış, durum ekli tutanakla tespit edilmiştir.

-       İç Mimarlar Odası denetlemesi gereğince yapılarak durum ekli raporla belirtilmiştir.

-       Yapılamayan Bilgisayar M.O. denetlemesiyle ilgili olarak; Bilgisayar M.O. Saymanı ve Mali Müşaviri’nin Oda evraklarıyla birlikte, TMMOB Yönetim Kurulu’nun belirleyeceği bir tarihte, TMMOB binasına çağrılarak Kurulumuzun denetlemeye davet edilmesinin TMMOB Yönetim Kurulu’na önerilmesine,

b-    Kurulumuz 05 Mart 2015 tarihli toplantısında: “ İlgili Odaların Denetleme kurullarının denetleme yapıp yapmadığının sorulmasına, denetlemeler yapılmışsa raporların acilen Birliğimize gönderilmesinin istenmesine, denetleme yapılmamışsa; TMMOB ve Odalar Denetim Yönetmeliği 3.1.5 maddesinin işletilerek İlgili Oda Denetim Kurullarının görevlendirilmesinin TMMOB Yönetim Kurulu’ndan talep edilmesine,” karar vermiştir.

Bu kararın TMMOB Genel Sekreterliği tarafından sirküle edilmesine rağmen; Gemi Mak.İşl.M.O., Jeofizik M.O., Metalurji ve Malzeme M.O., Meteoroloji M.O. ve Petrol M.O.’nın denetleme raporlarını halen Birliğimize göndermedikleri görülmüştür.

Yönetmeliğin açık hükümlerine karşın görevlerini yapmayan ilgililer hakkında gerekli işlemin yapılması hususunun TMMOB Yönetim Kuruluna önerilmesine,

c-    TMMOB’ne ait bilgisayar ortamında bulunan dokümanların ve çalışmaların yedeklerinin harici hard disklerde saklandığı görülmüştür. Bu yedeklerden en az birinin TMMOB binası dışında muhafaza edilmesi için gereğinin yapılmasının TMMOB Genel Sekreterliğine önerilmesine,

d-    Mali mevcutlarımızda bulunan büyük meblağlı çeklerin en kısa sürede bankalara takasa gönderilmesinin uygun olacağına,

karar verildi.

EKLER :

Kasa-Banka Tutanağı

TMMOB Kadro Cetveli

TMMOB Hissesi Ödenti Çizelgesi (01 Nisan 2014 – 31 Mart 2015 itibariyle)

TMMOB Hissesi Ödenti Çizelgesi (01 Nisan 2015 – 30 Nisan 2015 itibariyle)

TMMOB Hissesi Ödenti Çizelgesi (01 Nisan 2015 – 08 Mayıs 2015 itibariyle)

TMMOB 01 Nisan 2014-31 Mart 2015 Dönemi Gerçek. Gelir-Gider Bütçesi, Aktarım Cetv.

TMMOB 31 Mart 2015 Tarihli Mevcut ve Borç Tablosu

TMMOB Teoman ÖZTÜRK Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisi Odalar Katkı Payı Ödenti Çizelgesi (08 Mayıs 2015 itibariyle)

Genel Mizan (01 Nisan 2015 – 08 Mayıs 2015)

Bilgisayar Mühendisleri Odası Denetleme Tutanağı