TMMOB 9 EKİM’DE KESK İLE BİRLİKTE OLACAKTIR!

08.10.2014

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, KESK'in 9 Ekim 2014 Perşembe günü “Savaşı Durduralım” şiarıyla ülke genelinde yapacağı iş bırakma eylemine destek mesajı yayımladı.

TMMOB 9 EKİM’DE KESK İLE BİRLİKTE OLACAKTIR!

KESK diyor ki:

AKP içte ve dışta ülkeyi savaşa sürüklüyor! AKP’nin içe ve dışa karşı sürdürdüğü savaş politikaları “savaş tezkeresi” ile birlikte tehlikeli bir tırmanışa geçti. Her geçen gün geriye dönülemez tahribatlar oluşturmaya başladı. Bu politikaların, emekçilere, insanlığa ve halklarımıza hiçbir yararı yoktur.

09.10.2014 Perşembe günü;” Savaş tezkeresi kaldırılsın! Gerici IŞİD çetelerine değil, Kobane’de ilerici insanlığa her tür insani destek verilsin! Yeni Roboskiler, Sivaslar yaşanmasın!”,  “Bir savaşta sadece insanlar ölmez, insanlık da ölür. Sessizlik saf tutmaktır, bizim safımız insanlıktır” talepleriyle; “Savaşı Durduralım” şiarıyla, bütün illerde, “Üretimden gelen gücümüzü kullanıyoruz, demokrasi güçleriyle birlikte alanlarda insanlığa ses veriyoruz!”

TMMOB; bir dayanışma içerisinde örgütlü gücü ile birlikte KESK’in çağrısına uyacak ve 9 Ekim’de alanlardan insanlığa ses verecektir.

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı