TMMOB İSTANBUL İKK 1 MAYIS SERGİSİ AÇILDI

30.04.2015

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu tarafından Red Fotoğraf Atölyesi’nce hazırlanan Dünden Bugüne Fotoğraflarla 1 Mayıs Sergisi açılışı yapıldı. Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube binasındaki sergi bir hafta süre ile gezilebilecek.

Dünden Bugüne Fotoğraflarla 1 Mayıs Sergisi” açılışını TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Süleyman Solmaz, Makina Mühendisleri Odası İstanbul Şube Yönetim Kurulu Başkanı Zeki Arslan, Tez Koop İş İşyeri Temsilcisi Emine Gümüşkaya birlikte yaptılar. Açılışta konuşan Zeki Arslan 1 Mayıs’ların Taksim’in kendileri açısından çok özel olduğunu, 2007 yılında Taksim’e ilk çıkanın üye ve yöneticileriyle MMO olduğunu söyleyerek, böyle bir sergiye ev sahipliği yapmaktan onur duyduklarını belirtti. Sergiyi hazırlayan ve emek verenlere teşekkür eden Arslan, hukuksuz gerekçelerle Taksim’i yasaklayanlara her zaman olduğu gibi yine alanlara çıkarak, Taksim’e yürüyerek cevap vereceklerini, birlik, mücadele dayanışma günü 1 Mayıs’ı özüne uygun olarak kutlayacaklarını ifade etti.

Süleyman Solmaz ise konuşmasında serginin özellikle 1 Mayıs’ları yaratan ve fotoğraflarda yer alanların eseri olduğunu söyledi. 1 Mayıs 1977’de kendisinin de yer aldığını anlatan Solmaz, “Bu katliamı anmak isteyenler, toplumsal hafıza açısından önemli bir yeri olan Taksim’in yasaklanmasının tamamen hukuksuz olduğunu yarın anayasal haklarını kullanarak Taksim’e yürüyerek gösterecekler” dedi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı da 2007’den bu yana her 1 Mayıs’a “Taksim 1 Mayıs Meydanıdır” diyerek katıldığını, 2007’de Taksim Meydanı’na ilk giren grupta yer aldığını söyledi. Soğancı, “Tek tek katıldığımız ve anayasal hakkımızı kullanarak Taksim’de kutlamak için mücadele ettiğimiz, birçok defa gaz yediğimiz tüm 1 Mayıslardan sonra, 1 Mayıs’ın resmi tatil ilan edildi. Yüzbinler artarak meydanlarda emeğin bayramını kutladı. Türkiye’nin tüm meydanlarında giderek artan kalabalıklar 1 Mayıs’ı kutluyor” diye konuştu. Sergiyi diğer illere de taşımak istediklerini söyleyen Soğancı, emeği geçenlere teşekkür etti ve çalışanların bayramını kutlayarak konuşmasını tamamladı.

MMO İstanbul Şube çalışanları adına Tez Koop İş İşyeri Temsilcisi Emine Gümüşkaya ise kendileri için törenin sürpriz olduğunu, “Dünden Bugüne Fotoğraflarla 1 Mayıs Sergisi”nin burada açılmasının gurur verici olduğunu kaydetti. Gümüşkaya tüm çalışanlar olarak 1 Mayıs’ta Taksim’e yürüyeceklerini herkesi de bu yürüyüşe katılmaya çağırdıklarını ifade etti.