TMMOB VE TTB’YE SOMA MADEN OCAĞINDA İNCELEME İZNİ VERMEYEN ÇSGB’YE YARGIDAN RET…

01.06.2015

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği (TMMOB) ile Türk Tabipleri Birliği (TTB)’nin 13 Mayıs 2014 tarihinde Soma’da yaşanan maden faciası ile ilgili rapor hazırlamak üzere maden ocağında inceleme yapmak için Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’na yaptığı başvurunun Bakanlıkça ret kararı Ankara 12. İdare Mahkemesi tarafından iptal edildi.

TMMOB ve TTB, isyeri hekimliği, maden, elektrik, jeoloji, makine, kimya mühendislerinden oluşturulacak uzman bir inceleme heyeti ile Manisa ili, Soma ilçesi, Eynez mevkiinde bulunan yeraltı kömür ocağında, 13 Mayıs 2014 Salı günü yaşanan facianın neden analizini yaparak rapor hazırlamak hususunda maden ocağında, eklentilerinde, facia ile ilgili kamu ve özel kuruluşlara ait her türlü bilgi, belge ve kayıtlar üzerinde gerekli incelemeleri yapabilmek için görevlendirme yapılması talebinde bulunmuş ancak bu talep Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı’nca reddedilmişti.