TÜRKİYE MADEN-İŞ SENDİKASI'NDAN TMMOB'YE DESTEK

21.01.2015

Türkiye Maden-İş Sendikası, TMMOB Yasası değişiklerine karşı 20 Ocak 2015 tarihinde TMMOB'ye bir destek mesajı gönderdi.

Sayın Mehmet SOĞANCI
TMMOB GENEL BAŞKANI

TÜRKİYE MADEN-İŞ SENDİKASI OLARAK, TMMOB’NİN TOPLUM VE ÜLKE YARARINA YÖNELİK ÇALIŞMALARINI DESTEKLİYORUZ.
TMMOB’NİN TOPLUMSAL ETKİNLİĞİNİ ORTADAN KALDIRMA VE RANT SÜREÇLERİNİN ÖNÜNÜ AÇMA AMAÇLI TORBA YASA TASARISINDAKİ DÜZENLEMELERE KARŞI VERDİĞİ MÜCADELEDE YANINIZDAYIZ.

Ülke kaynakları ve halkın varlıklarının yağmalanmasına neden olan politika ve uygulamalara karşı kamunun yararına çalışan, yasalarla yetkilendirilmiş, demokratik kitle örgütü olmanın gereğiyle, çalışmalarını hukuki ve demokratik bir mücadeleyle yürüten Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği'nin önünü kesmek için, Hükümetin torba yasa ile gündeme getirdiği kamu yararına aykırı, anti-demokratik nitelikteki düzenlemelerin geri çekilmesi doğrultusunda verdiğiniz kararlı, inançlı mücadelede, Türkiye Maden İşçileri Sendikası olarak sizlerle birlikte olduğumuzu belirtiyoruz.

Hükümet; torba yasa içine yerleştirdiği “rant süreçlerinin önündeki engelleri kaldırma doğrultusundaki düzenlemeleri” geri çekmelidir.

TMMOB olarak torba yasada yer alan düzenlemelere karşı verdiğiniz mücadeleye sonuna kadar destek veriyor, bu ülke kaynak ve varlıklarının talan edilmesine yol açarı, rant girişimlerine karşı çıkan bütün demokratik kitle örgütleri ve kuruluşların TMMOB’nin bu haklı mücadelesinin yanında saf tutması gerektiğini de belirtiyor ve bu rnücadeleye destek olmaya çağırıyoruz.

TÜRKİYE MADEN İŞÇİLERİ SENDİKASI
YÖNETİM KURULU ADINA