ZMO 10. ÖĞRENCİ KURULTAYI GERÇEKLEŞTİRİLDİ

05.12.2016

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası tarafından düzenlenen 10. Öğrenci Kurultayı Ankara Üniversitesi Ziraat Fakültesi Dekanlık Konferans Salonu’nda 03-04 Aralık 2016 tarihlerinde gerçekleştirildi.

Ziraat - Su Ürünleri - Balıkçılık Teknolojisi ve Tütün Teknolojisi Mühendisliği öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Kurultayda altı oturum düzenlendi.

Sırasıyla Ank. Üni. Ziraat Fakültesi Genç ZMO Başkanı Mert Ulaş DİŞBUDAK, ZMO Yönetim Kurulu Başkanı Özden GÜNGÖR ve Ank. Üni. Ziraat Fakültesi Dekanı Y. Prof. Dr. İlhami BAYRAMİN’in açılış konuşmaları sonrası TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin KORAMAZ da bir konuşma yaptı.

Koramaz; “Üniversite eğitimi bir meslek edinmenin yanı sıra belki ondan da önce yaşadığımız toplumu anlama, bilimsel düşünme ve sorgulama yeteneğini geliştirme, insan haklarına saygılı çağdaş bir birey olma yolunda atılmış önemli bir adımdır.” diyerek olması gereken eğitim politikası ve yapılanmaların temel hedeflerini sıraladı:

1) Ülkenin gereksinim duyduğu elemanları ihtiyaç oranında yetiştirmek

2) Bilimsel bilgiyi üretmek

3) Eşit ve ücretsiz eğitim sunmak

4) Üniversite eğitimini özerk ve demokratik ortamlarda sürdürmek

5) Belletme ve ezbercilik yerine öğrenmeyi, verileri kabul etmek yerine araştırma yeteneğini geliştirmek

6) Öğrencilerin teknik eğitimi yanında sosyal ve kültürel eğitimlerini de tamamlamak

7) Bu anlayışa uygun nitelik ve sayıda öğretim üyesi yetiştirmek

8) Çok sayıda niteliksiz mühendis yetiştirecek çok sayıda donanımsız üniversite ve bölüm açmak yerine, ülke ihtiyaçlarını gözeten yeterli eğitim kadrosu ve kütüphane, derslik, laboratuvar, yurt vb. alt yapısı tamamlanmış kuruluşlar oluşturmak

9) Şimdiye kadar açılmış bulunan üniversitelerin kalite düzeyini artırmak ve kalite eşitsizliğini ortadan kaldırmak, eksik alt yapılarını tamamlamak

10) Eğitimde kalite standartlarını oluşturarak mühendislik bölümlerinin kalitesini bu kriterlere göre denetlemek

11) Ülkemizde verilen lisans diplomalarının uluslararası düzeyde tanınmasını sağlamak

12) Lisans eğitimini meslek içi eğitim programlarıyla sürekli desteklemek.

Koramaz sözlerine şöyle devam etti; “Biliyor ve inanıyorum ki, ulusal ve evrensel değerleri içselleştirmiş, laikliğe, demokrasiye ve hukukun üstünlüğüne inanan çok kültürlü bir toplumu zenginlik kabul eden, eleştiriye açık, üreten ve kamu yararını gözeten ve de en önemlisi gelecekte örgütümüzü yönetecek, örgütümüzün ilkelerine sahip çıkacak, örgütümüzü büyütecek arkadaşlarımız sizlerin arasından çıkacaktır.

Bu ülkenin geleceğini karartmak isteyenlere inat, aydınlıklardan, güzelliklerden yana olsun sizin mücadeleniz.

UMUTLA, İNATLA, İNANÇLA KALIN. "