ZMO’NUN 60. YILINDA "60 YILDA TÜRKİYE TARIMI VE ZİRAAT MÜHENDİSLERİ ODASI" PANELİ DÜZENLENDİ

01.10.2014

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası`nın 60. Kuruluş Yıldönümü nedeniyle 27 Eylül 2014 Cumartesi günü "60 Yılda Türkiye Tarımı ve Ziraat Mühendisleri Odası" konulu bir panel gerçekleştirildi.

İnşaat Mühendisleri Odası Teoman Öztürk Salonu’nda yapılan panelin açılışında ZMO Yönetim Kurulu Başkanı Özden Güngör, Ziraatçılar Derneği Başkanı İbrahim Yetkin, Türk Ziraat Yüksek Mühendisleri Birliği Başkanı Fehmi Kiraz ve TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı birer konuşma yaptı.

ZMO Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Hamdi Arpa’nın ZMO’nun Türkiye tarihiyle eşdeğer izler taşıyan 60 yıllık öyküsünü, fotoğraf ve belgeler ışığında anlattığı sunumunun ardından etkinlik, Meslekte 60. Yıl Ödülleri ve önceki dönem ZMO Başkanlarına plaket verilmesi töreni ile devam etti.

İki oturum halinde düzenlenen panel bölümünde 1954-2014 dönemi Türkiye tarımı ele alınırken, meslekte 35-49 Yıl Sertifikası Dağıtım Töreni ve düzenlenen kokteyl ile etkinlik sona erdi.