BMO: PROF. DR. CEM SAY’IN YANINDAYIZ!

04.04.2024

Bilgisayar Mühendisleri Odası Boğaziçi Üniversitesi’nde Prof. Dr. Cem Say’ın Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevine son verilmesine ilişkin 4 Nisan 2023 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Boğaziçi Üniversitesi’ndeki anti demokratik uygulamalar devam ediyor. Geçen yıl Prof. Dr Cem Ersoy’un bölüm başkanlığı görevine son verilmesi hakkında basın açıklaması yapmıştık. Şimdi de Prof. Dr. Cem Say’ın Ana Bilim Dalı Başkanlığı görevine son verildiğini öğrendik.

İktidarın kayyum rektörler eliyle siyasi emellerini hayata geçirmeye çalıştığı Boğaziçi Üniversitesindeki gelişmeleri endişeyle takip ediyoruz. Rektörlüğün anti-demokratik uygulamaları; özgürlükçü, üretken, ilerici ve liyakate dayalı üniversite kavramına zarar vermekle kalmıyor aynı zamanda bilişim sektörünü de olumsuz etkiliyor. Geleceğe dair umutları yok edilen gençlerimiz çareyi ülkeyi terk etmekte görüyorlar. Boğaziçi Üniversitesi’ndeki lisansüstü eğitimi yok etmeye yönelik politikalar, Türkiye’de ileri teknolojilerin geliştirilmesine zarar veriyor. Bir diğer deyişle, Boğaziçi Üniversitesinde kayyumlar aracılığıyla uygulanan politikalar, yalnız Boğaziçi Üniversitesini değil tüm Türkiye’yi olumsuz etkiliyor.

Dün Prof. Cem Ersoy’u, bugün Prof. Cem Say’ı görevden almış olsalar da Boğaziçi Üniversitesinin biat etmeyeceğini biliyoruz. Yalnız üniversitenin değil ülkenin de geleceğini savunan ve yarınlar için direnen Boğaziçili dostlarımızı selamlıyoruz. Üniversitelerde iktidarın antidemokratik uygulamalarına, gerici kültürel hegemonya oluşturma ve rant elde etme heveslerine karşı mücadele eden dostlarımızın her zaman yanında olmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade ediyoruz.

Bilgisayar Mühendisleri Odası
7. Dönem Yönetim Kurulu