İMO: "EMPERYALİST SALDIRGANLIĞA, İŞGALE VE SAVAŞA HAYIR!"

24.02.2022

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu, Ukrayna'da yaşanan gelişmelere ilişkin 24 Şubat 2022 tarihinde basın açıklaması yaptı.

EMPERYALİST SALDIRGANLIĞA, İŞGALE VE SAVAŞA HAYIR!

Bir süredir dünyanın gündemini meşgul eden ve Ukrayna üzerinden yürütülen güç gösterileri bugün itibariyle fiili çatışmaya dönüşmüş görünüyor. Bir tarafta başını ABD’nin çektiği yayılmacı NATO güçleri diğer tarafta işgalci Rusya kozlarını paylaşırken iki tarafın da silahları masum halkları tehdit ediyor. Tıpkı daha önce Balkanlar, Kafkaslar ve Ortadoğu’da olduğu gibi milyonlarca masum insan, hayatını kaybediyor, yaralanıyor ya da göçe zorlanıyor. Nesiller boyunca etkilerini sürdürecek yeni travmalar doğuyor.

Açıkça ifade etmek gerekir ki NATO bir savunma değil savaş örgütüdür. Rusya ise tam anlamıyla işgalci konumundadır. Her iki güç de dünya halklarına karşı suç işlemektedirler. Başta ülkemiz olmak üzere bölgemizin ve dünyanın barışa ihtiyacı vardır.

İnşaat Mühendisleri Odası olarak ülkemizde, bölgemizde ve tüm dünyada barışı savunan tarafta olmakta ısrar edeceğiz.

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası