14.07.2020

TMMOB MMO İklimlendirme Teknik Kurulu'nun, Covid-19 Pandemisi nedeniyle hazırladığı “Gar Binaları, Otobüs Terminalleri ve Deniz Ulaşım Yolcu Salonları Pandemi Tedbirleri” ve “Mevcut Binalarda İklimlendirme Havalandırma Sistemlerinin İşletme ve Bakım Yönünden Alınması Gereken Genel Tedbirler Prosedürü” metinleri ile “Kapalı Alanların İklimlendirme Sistemlerinin Denetlenmesi ve Belgelendirilmesi” konulu sunum, Kurulda yer alan on meslek kuruluşunun başkanlarının katılımıyla 14 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen online basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

11.07.2020

TMMOB Mimarlar Odası müze olarak faaliyet veren Ayasofya'nın cami olarak hizmet vermesi kararı üzerine 11 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

10.07.2020

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ZİDEK'in Yükseköğretim Kalite Kurumu tarafından tescil edilmesi ve Ziraat Fakülteleri Eğitim Programlarının değerlendirme ve akreditasyonu konusunda yetkilendirilmesi hususunda 10 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

09.07.2020

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Sakarya ili Hendek ilçesinde Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında birkaç gün önce meydana gelen patlama ve yangın sonrası işletmede bulunan patlamamış havai fişek ve diğer kimyasal maddelerin jandarma eşliğinde meskun bir mahale getirilip imha edilmesi amacıyla indirilmesi sırasında meydana gelen patlama üzerine 9 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

09.07.2020

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Sakarya ili Hendek ilçesinde faaliyet yürüten havai fişek fabrikasında 3 Temmuz 2020 günü meydana gelen patlama sonucu son belirlemelere göre yedi vatandaşımız hayatını kaybetmisi ve  114 vatandaşımızın da yaralanması üzerine bir basın açıklaması yaptı.

08.07.2020

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası "Avukatlık Kanunu ile Bazı Kanunlarda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi" üzerine 8 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

06.07.2020

TMMOB Mimarlar Odası Merkez Yönetim Kurulu, Şube Yönetim Kurulları ile meslek kuruluşlarına müdahaleler ile ülke ve meslek alanında gündemde yer alan konuları değerlendirmek üzere telekonferans yöntemiyle bir araya gelerek aldığı karar ve görüşleri 6 Temmuz 2020 tarihinde yaptığı basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı.

05.07.2020

TMMOB Makina Mühendisleri Odası 5 Temmuz 2020 tarihinde “6 Temmuz’da Açılacak Lunaparklarda Kamusal Periyodik Denetim Yapılmalıdır” başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

03.07.2020

TMMOB Şehir Plancıları Odası "Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifi"nin demokrasiye, savunma hakkının kullanılmasına, yargının bağımsızlığına ve hukuk devleti ilkelerine aykırı olduğunu belirterek 3 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

03.07.2020

TMMOB Mimarlar Odası “çoklu baro” ve “seçim sistemi değişikliği” içeren Avukatlık Kanununda Değişiklik Yapılmasına Dair Kanun Teklifine ilişkin 3 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.