14.07.2020

TMMOB Artvin İl Koordinasyon Kurulu Artvin İli Yusufeli İlçesinde yaşanan sel felaketine ilişkin 14 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı

14.07.2020

TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu 14 Temmuz 2020 tarihinde Diyarbakır karayolları yerleşkesinde Merkez Camiden geriye kalan parseline de tekrar göz dikilmesine ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

14.07.2020

TMMOB MMO İklimlendirme Teknik Kurulu'nun, Covid-19 Pandemisi nedeniyle hazırladığı “Gar Binaları, Otobüs Terminalleri ve Deniz Ulaşım Yolcu Salonları Pandemi Tedbirleri” ve “Mevcut Binalarda İklimlendirme Havalandırma Sistemlerinin İşletme ve Bakım Yönünden Alınması Gereken Genel Tedbirler Prosedürü” metinleri ile “Kapalı Alanların İklimlendirme Sistemlerinin Denetlenmesi ve Belgelendirilmesi” konulu sunum, Kurulda yer alan on meslek kuruluşunun başkanlarının katılımıyla 14 Temmuz 2020 tarihinde gerçekleştirilen online basın toplantısı ile kamuoyu ile paylaşıldı.

13.07.2020

Aralarında TMMOB Batman İl Koordinasyon Kurulu'nun da bulunduğu Batman Demokrasi Platformu Batman'ın en önemli yeşil alanlarından birine yapılması planlanan 150 bin metrekarelik külliye yapımına karşı 13 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

12.07.2020

TMMOB’nin unutulmaz Başkanı Teoman ÖZTÜRK ölümünün 26. yılında anıt mezarı başında ailesinin ve yol arkadaşlarının katılımıyla anıldı.

11.07.2020

TMMOB Mimarlar Odası müze olarak faaliyet veren Ayasofya'nın cami olarak hizmet vermesi kararı üzerine 11 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

10.07.2020

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, 10 Temmuz 2020 tarihli Birgün Gazetesi'ndeki köşesinde, son zamanlarda ülkemizin farklı yerlerinde yaşanan depremler vesilesiyle yapı güvenliği ve mesleki denetim üzerine yazdı.

10.07.2020

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası ZİDEK'in Yükseköğretim Kalite Kurumu tarafından tescil edilmesi ve Ziraat Fakülteleri Eğitim Programlarının değerlendirme ve akreditasyonu konusunda yetkilendirilmesi hususunda 10 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Basın Açıklamaları
10.07.2020

Kamuoyunun tüm itirazlarına rağmen yapılan Ilısu Barajı nedeniyle sular altında kalan 12 bin yıllık Hasankeyf'in “Hasankeyf’in yeni yüzü” olarak sunulan görüntüleri üzerine TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz tarafından 10 Temmuz 2020 tarihinde basın açıklaması yapıldı.

09.07.2020

TMMOB Kimya Mühendisleri Odası Sakarya ili Hendek ilçesinde Coşkunlar Havai Fişek fabrikasında birkaç gün önce meydana gelen patlama ve yangın sonrası işletmede bulunan patlamamış havai fişek ve diğer kimyasal maddelerin jandarma eşliğinde meskun bir mahale getirilip imha edilmesi amacıyla indirilmesi sırasında meydana gelen patlama üzerine 9 Temmuz 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.