Toplantı Kararları

Toplantı Saati:

Toplantı Yeri:

TMMOB

KARAR NO 91: TMMOB Kadın Çalışma Grubunun önerisi doğrultusunda TMMOB Cinsiyet Ayrımcılığı Takip Sekretaryasının Emra Ergüzeloğlu (Maden M.O), Ezgi Pekşen Soysal (Bilgisayar M.O), Işık Gürbulak (Elektrik M.O), Banu Gürlek (Mimarlar Odası), A.Ülkü Karaalioğlu’ndan (Harita ve Kadastro M.O) oluşmasına ve Sekreteryanın Sekreterliğini Özgür Cemile Göktaş Küçük’ün yürütmesine,

KARAR NO 92: 25 Kasım Kadına Yönelik Şiddete Karşı Uluslararası Dayanışma ve Mücadele Günü ile 8 Mart Dünya Kadınlar Günü’ne ilişkin basın açıklamasının TMMOB adına TMMOB Kadın Çalışma Grubu tarafından yapılmasına, bu günlerde emek meslek örgütleri ile ortak etkinlikler yapılmasına ilişkin görüşmelerde bulunmak üzere Çalışma Grubuna görev ve yetki verilmesine,

KARAR NO 93: Engelli üyelerimize yönelik TMMOB 42. Dönem Olağan Genel Kurulunda alınan kararların uygulanması hususunun Odalarımıza hatırlatılmasına,

KARAR NO 94: TMMOB ile Sosyal Güvenlik Kurumu arasında imzalanan işbirliği protokolüne göre ücretli çalışan mühendis mimar ve şehir plancıları için 2017 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücretin 3500 TL olarak belirlenmesine; Odalarınca belgeli çalışmanın koşul olduğu uzmanlık alanlarında, mesleki deneyimin arandığı alanlarda, şantiye şefliği, sorumlu müdürlük, iş güvenliği uzmanlığı, yapı denetim elemanı, teknik nezaretçi, uzak yol kaptanlığı vb. hizmetlerde asgari ücret uygulanmayacağını, bu durumda olan mühendis, mimar, şehir plancılarının ücretlerinin alınan sorumluluk gereği belirlenen asgari ücretinin üzerinde olmasına,

KARAR NO 95: TMMOB Öğrenci Evi ve Sosyal Tesisinin temizlik, bakım vb. işlerine yönelik olarak Karçal firması ile yapılan sözleşmenin yenilenmesi için Yürütme Kuruluna görev ve yetki verilmesine,

KARAR NO 96: “AKP İktidarının Çevre ve Şehircilik Bakanlığı ile Diğer Bazı Bakanlıklar Üzerinden TMMOB ve Bağlı Odaları Hiyerarşik Vesayet Altına Alma Girişimi Üzerine Değerlendirme Raporu”ndan 5000 adet basılması konusunda Yürütme Kurulu'na görev ve yetki verilmesine,

KARAR NO 97: Üniversitelerin Endüstri Yönetimi Mühendisliği Bölümünden mezun olanların Makina Mühendisleri Odası’na kaydolmalarına ve bu kararın TMMOB Genel Kurulu'na sunulmasına,

KARAR NO 98: TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası Mali İşler ve Bütçe Uygulama Yönetmeliği'nin uygunluğuna,

KARAR NO 99: Akkuyu Nükleer Güç Santrali ÇED Olumlu kararının iptali istemi ile açtığımız davada 5 Aralık 2016 tarihinde yapılacak keşif ve bilirkişi incelemesine katılmak üzere TMMOB Yönetim Kurulu üyeleri Bahattin Şahin ve Cengiz Göltaş ile Jeofizik Mühendisi Çetin Koçak ve TMMOB Avukatı Nurten Çağlar Yakış'ın görevlendirilmesine,

KARAR NO 100: Eskişehir'de Eskişehir Kent Sempozyumu düzenlenmesi konusunda Eskişehir İl Koordinasyon Kuruluna görev verilmesine, Kent Sempozyumunun 4-5 Mayıs 2017 tarihlerinde yapılmasına,

KARAR NO 101: Birliğin ihtiyacı olan HP marka Notebook’un ilk kurulumu yaptırılarak KDV dahil 1621,99 TL bedelden alımının uygunluğuna,

KARAR NO 102: Birliğin ihtiyacı olan 2 adet yazıcı alımı konusunda Yürütme Kuruluna görev ve yetki verilmesine,

KARAR NO 103: Yönetim Kurulu Karar Defterinde teknik bir hata sonucu atlanan 19 ve 20 numaralı boş sayfaların iptal edilmesine,

KARAR NO 104: Yönetim Kurulu Karar Defterine işlenen 72 nolu karar ardından gelen 73 nolu karar hatalı yazıldığı için 72 nolu karar numarasının “KARAR NO 72 – a)” olarak hemen ardından gelen 73 nolu kararın “KARAR NO 72 – b)” olarak düzeltilmesine,

KARAR NO 105: Seda Turhan (Gemi Mak. İşl. MO), Sibel Türkeş Yılmaz (Fizik MO), Aslı Gördebak (Makine MO), Zeyneti Bayrı Ünal’ın (Çevre MO) Kadın Çalışma Grubuna, Yılmaz Şengül’ün (Çevre MO) Mesleki Denetim Çalışma Grubuna, Ömer İçemer’in (Kimya MO), Yapı Denetim Çalışma Grubuna, Ertan Öztürk (Çevre MO) ve İnanç Alptuğ Hıdıroğlu’nun (Petrol MO) Müh.Mim ve Şehir Pl. Eğitimi Çalışma Grubuna eklenmesine,

KARAR NO 106: Ordu-Trabzon-Rize-Giresun-Gümüşhane-Artvin Planlama Bölgesi 1/100.000 Ölçekli Çevre Düzeni Planı üzerinde çalışma yapılması için Oda temsilcilerinden oluşan bir komisyon kurulmasına,

KARAR NO 107: Aşağıda isimleri yazılı yabancı uyruklu mühendis ve mimarların Odalarının görüşleri doğrultusunda ülkemizde çalışmalarının uygun bulunduğunun Çalışma ve Sosyal Güvenlik Bakanlığı'na bildirilmesine,

Yunanistan uyruklu İnşaat Mühendisi Elif SEMPACHEDIN OGLOU, İran uyruklu İnşaat Mühendisi Morteza SABERI, Azerbaycan uyruklu Bilgisayar Bilimleri Mühendisi Nijat NASIROV, Yunanistan uyruklu Bilgisayar Mühendisi Evren ETEM, Özbekistan uyruklu Tekstil Mühendisi Zilolakhon
TILLAKHODJAYEVA, Yunanistan uyruklu Mimar Rana IMAM, İran uyruklu Mimar Ali SEIFLOO, Tacikistan uyruklu Mimar Muhammadjon AMIRSHOEV,

KARAR NO 108: Bir sonraki Yönetim Kurulu toplantısının 10 Aralık 2016 Cumartesi günü saat 15:00'de yapılmasına,

KARAR VERİLDİ.

Emin KORAMAZ, Züber AKGÖL, Bahattin ŞAHİN, Ali Rıza ATASOY, Cihan DÜNDAR, Cengiz GÖLTAŞ, Ekrem POYRAZ, Can DURGU, Alper DİNÇ(Katılmadı), Kemal Zeki TAYDAŞ, Ali Fahri ÖZTEN, H. Hüseyin ÇETİNKAYA, Murat FIRAT, Ö. Ersin GIRBALAR, Mehmet BESLEME, Niyazi KARADENİZ, Cemalettin KÜÇÜK, A.Deniz ÖZDEMİR(Katılmadı), İsmet ASLAN(Katılmadı), Mehmet ÇELİK, Ozan YILMAZ, Ümit ÖZCAN, M.Murat İLHAN, Turhan TUNCER