Toplantı Kararları

Toplantı Saati:

Toplantı Yeri:

TMMOB

KARAR NO 267: Ücretli çalışan mühendis, mimar ve şehir plancıları için 2018 yılı ilk işe giriş bildirgesinde baz alınacak asgari brüt ücretin 3750 TL olarak belirlenmesine; Odalarınca belgeli çalışmanın koşul olduğu uzmanlık alanlarında, mesleki deneyimin arandığı alanlarda, şantiye şefliği, sorumlu müdürlük, iş güvenliği uzmanlığı, yapı denetim elemanı, daimi nezaretçi, uzak yol kaptanlığı vb. hizmetlerde asgari ücret uygulanmayacağını, bu durumda olan mühendis, mimar, şehir plancılarının ücretlerinin alınan sorumluluk gereği belirlenen asgari ücretinin üzerinde olmasına,

KARAR NO 268: Gıda Politikaları Çalışma Grubunun hazırladığı “Gıda Sanayii ve Mühendisler: Fabrika ve Toplumsal Yaşam Deneyimleri Araştırması” kitabından 2500 adet basılması konusunda Yürütme Kuruluna yetki verilmesine,

KARAR NO 269: Birliğimiz “Teknik Danışman” kadrosuna İdil Safiye Soyseçkin Ceylan’ın atanmasına, ücretinin belirlenmesi için Yürütme Kurulu'na yetki verilmesine,

KARAR NO 270: 5307 Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Kanunu ve 16 Aralık 2012 tarihinde Resmi Gazete ’de yayımlanan Sıvılaştırılmış Petrol Gazları (LPG) Piyasası Eğitim ve Sorumlu Müdür Yönetmeliği kapsamında;

2018 yılı için; LPG Dolum Tesisi Sorumlu Müdür, LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür, LPG Otogaz İstasyonları Sorumlu Müdür (A Sınıfı İSG Uzmanları), LPG Yetkili İşletme ve Teknik Personel “Eğitim” ücretlerinin 100 TL/gün; ilgili “Sertifika” ücretlerinin 100 TL, ilgili "Belge" ücretlerinin 100 TL, “Sorumlu Müdür Kontrol Kayıt Defteri” ücretinin 100 TL olarak belirlenmesine,

KARAR NO 271: TMMOB Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulu’nun 10.11.2017 tarih ve 21/19 sayılı yazısında belirttiği NETCAD programı ve bir adet bilgisayar talebinin öncelikli olarak Diyarbakır birimleri üzerinden karşılanması konusunda Yürütme Kuruluna görev ve yetki verilmesine,

KARAR NO 272: TMMOB Makina Mühendisleri Odası Ana Yönetmeliğinde Değişiklik Yapılmasına Dair Yönetmeliğin Hukuk Müşavirimizin uygun görüşleri doğrultusunda kabulüne ve Resmi Gazete'de yayımlanması için Yürütme Kurulu'na görev ve yetki verilmesine,

KARAR NO 273: TMMOB Maden Mühendisleri Odası’nın, Diyarbakır İli, Yenişehir İlçesi, Ekinciler Caddesi, Kışla Sokak, Kısmet Aparmanı No:12 Kat: 2 Daire:5, 27 Pafta, 535 Ada, 95 Parselde kayıtlı taşınmazın Oda adına satış işlemlerinin yapılması ve tapu işlemlerinin yürütülmesi konusunda Maden Mühendisleri Odası Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Başkanı Deniz Aydın, Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu II. Başkanı Doğan Hatun, Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Yazmanı Fatma Sümer ile Diyarbakır Şube Yönetim Kurulu Saymanı Nuri Alpaslan’dan herhangi ikisinin müştereken yetkilendirilmeleri yönlü talebinin uygunluğuna,