10 EKİM EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ ANIT MEYDAN YARIŞMASI KATILIMCILARI İLE YER GÖRME GERÇEKLEŞTİRİLDİ

23.12.2019

TMMOB, DİSK, KESK, TTB ve 10 Ekim Derneği tarafından düzenlenen “Emek, Barış ve Demokrasi Anıt Meydanı Anma Yeri Uluslararası Fikir ve Tasarım Projesi Yarışması” kapsamında yer görme işlemi 21 Aralık 2019 tarihinde gerçekleştirildi.

21 Aralık 2019 Cumartesi günü gerçekleştirilen yer görme işlemi, 10 Ekim 2015 Katliamının gerçekleştiği Ankara Garı önü ve yarışma kapsamına giren alanda gerçekleştirildi. Ankara Garı önünde katliamın gerçekleştiği patlama noktaları, geçici anıt meydan, tarihi yapılar, proje yarışması kapsamına giren alan ve ilgili bölgeler incelendi. Proje yarışmasının şartnamesi ve teknik detaylar konusunda görüş alışverişinin gerçekleştiği yer görme işlemine yarışma Düzenleme Kurulu da eşlik etti. Yer görmeye Yarışma Düzenleme Kurulunda yer alan TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanı Selçuk Uluata, TMMOB Yönetil Kurulu üyesi Deniz Kimyon, TMMOB Genel Sekreteri Dersim Gül ve Mimarlar Odası Yönetim Kurulu Sayman Üyesi Ali Hakkan, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Başkanı Gözde Güldal, Şehir Plancıları Odası Ankara Şube Yönetim Kurulu Sekreter Üyesi Ender İplikçi ve yarışmaya başvuranlar katıldı.