ANKARA EMEK MESLEK ÖRGÜTLERİ: TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ ONURUMUZDUR

06.05.2019

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu, SES Ankara Şube, DİSK Ankara Bölge Temsilciliği, KESK Ankara Şubeler Platformu, Ankara Tabip Odası ve Ankara Serbest Muhasebeci Mali Müşavirler 4 Mayıs 2019 tarihinde 13.30'da bir basın toplantısı düzenleyerek "TÜRK TABİPLERİ BİRLİĞİ ONURUMUZDUR" diyerek; TTB'nin "Savaş bir Halk Sağlığı Sorunudur" açıklaması hususunda haklarında verilen karara tepki gösterdiler.

TTB ONURUMUZDUR

2016-2018 dönemi TTB MK üyelerinin ocak 2018’de yaptıkları basın açıklamasından ötürü haklarında açılan dava dün sonuçlandı. Onbir merkez konsey üyelerinin hepsi hem DSÖ’nün sağlığın tarifine hem de bilimsel verilerle dayanarak yaptıkları savunmalarında savaşın nerede olursa olsun insanlık ve doğa için bir yıkım ve felaket olduğunu, sonuç itibari ile önemli halk sağlığı sorunu olduğunu vurguladılar. Tüm bu savunmalarına rağmen arkadaşlarımız 32. ağır ceza tarafından cezalandırıldılar. TTB MK üyeleri suç işlememiş, hekimlik etik ilkeleri uyarınca davranmışlardır. Esas suç, savaş karşısında sessiz kalmak, kıtlık, salgın hastalık uyarıları yapmamak, ranta teslim olmaktır. Biz de cezayı verenlerde biliyoruz ki şavaş halk sağlığı sorunudur. Bu ceza TTB tarihinde bir onur vesikası olarak anılacaktır. Bu karar bizler için yok hükmündedir. Biz de barışı, yaşamı ve halk sağlığını savunmaya devam edeceğiz. Bundan ötürü de TTB’nin dediği gibi savaş; insan eliyle yaratılmış, önlenebilir bir halk sağlığı sorunu olduğunu söylüyoruz.

TMMOB Ankara İl Koordinasyon Kurulu
SES Ankara Şube