ARTVİN CERATTEPE DAVASINDA KARAR DURUŞMASI BAŞLADI

20.09.2016

Artvin Cerattepe’de Cengiz Holding’e ait Eti Bakır A.Ş.’nin madencilik faaliyetlerine verilen ‘ÇED olumlu’ raporunun yürütmesinin durdurulması ve iptal edilmesi istemiyle açılan Türkiye’nin en büyük doğa davasının karar duruşması 19 Eylül Pazartesi günü başladı. Rize Adliyesi’ndeki duruşmaya TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Cemalettin Küçük, TMMOB Artvin İKK Sekreteri Hakan Yavuz, TMMOB İstanbul İKK Sekreteri Cevahir Efe Akçelik, TMMOB Mimarlar Odası Başkanı Eyüp Muhçu, Mimarlar Odası Artvin Temsilcisi Aytekin Şahin de katıldı.

Türkiye’nin en geniş katılımlı davasında, davacılar mahkeme heyetinin tavrı nedeniyle adil yargılama koşullarının kalmadığı gerekçesiyle “reddi hakim” talebinde bulunarak, mahkeme salonunu terk ettiler.