BAŞAK SİDAR ÇEVİK'E “ONUR ÜYELİĞİ” VERİLDİ

14.06.2019

TMMOB İnşaat Mühendisleri Odası, 10 Ekim Ankara Gar Katliamı’nda yaşamını yitiren İnşaat Mühendisliği 3. sınıf öğrencisi Başak Sidar Çevik adına düzenlenen Genç-İMO Onur Üyelik Belgesi'ni, katliamda yaralanan ve Suruç Belediye Başkanı olan annesi Hatice Çevik’e 13 Haziran 2019 tarihinde takdim etti.

İMO Ankara Şubesi Yönetim Kurulu üyeleri tarafından Ankara Kent Kütüphanesi’nde düzenlenen törene, TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın yanı sıra 10 Ekim katliamında yaşamını yitirenlerin aileleri, yaralılar ve 10 Ekim Barış Ve Dayanışma Derneği Başkanı Mehtap Sakinci Coşgun da katıldı.

Plaket töreninde söz alan İMO Ankara Şube Başkanı Selim Tulumtaş, “Başak Sidar Çevik’i 10 Ekim Katliamı’nda kaybetmeseydik, inşaat mühendisi olarak aramızda olacaktı” dedi. Tulumtaş, Çevik’in şahsında umudu yaşatmak adına Şube Yönetim Kurulu olarak aldıkları karar doğrultusunda Genç-İMO Onur Üyeliği plaketi hazırlandığı söyledi.

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da mimar ve mühendislerin uygarlığı geliştirmek ve barışa katkı sunmak adına hizmet ettiğini belirterek, “Başak, inşaat mühendisliği üçüncü sınıf öğrencisiydi. Biz mimar ve mühendisler, insan yaşamını kolaylaştırmak için çalışıyoruz. Uygarlığı geliştirmek ve barışa katkı sunmak için hizmet ediyoruz. Başak yaşasaydı, okulunu bitirecekti ve bu mesleği gerçekten halkın huzurun ve refah içerisinde yaşama çabası için kullanacaktı. Başak bizlerin mücadelesinde yaşayacak” diye konuştu.

Başak Sidar Çevik adına düzenlenen Genç-İMO Onur üyelik belgesi, Koramaz tarafından anne Hatice Çevik’e verildi.

Plaket için teşekkür eden anne Hatice Çevik, duygulandığını belirterek, “Kızım Başak şuan aramızda. İsteklerini, hayallerini bizim gerçekleştirmemiz  gerekiyor. Aramızdan ayrılan 103 canımızın hayallerini gerçekleştirmek için elimizden ne geliyorsa yapacağız” dedi. Çevik, kızının adının Ankara Kent Kütüphanesi’nde çalışma odasına verilmesinden de gurur duyduklarını belirtti.