BAYINDIRLIK BAKANLIĞI'NA YAPI DENETİMİ HİZMET İÇİ EĞİTİMİ İÇİN YAZI GÖNDERİLDİ
Bayındırlık ve İskan Bakanlığı, 13 Aralık 2006 tarihinde TMMOB'ye, Yapı Denetim Kanunu kapsamındaki yapı denetim kuruluşlarında görev alan denetçi ve yardımcı kontrol elamanlarına yönelik hizmet içi eğitimin TMMOB ve bağlı odalar bünyesinde verilmesinin düşünüldüğü yönünde bir yazı göndererek, konuya ilişkin görüş ve önerileri istedi. Bakanlığın bu yazısı üzerine, 28 Aralık 2006 tarihinde, konuyla ilgili Elektrik Mühendisleri Odası, İnşaat Mühendisleri Odası, Makina Mühendisleri Odası ve Mimarlar Odası'nın görüş ve önerileri iletildi.
Tarih: 28 Aralık 2006
Sayı : 2478
BAYINDIRLIK VE İSKAN BAKANLIĞI
Yapı İşleri Genel Müdürlüğü
ANKARA
İlgi: 13.12.2006 tarih ve B.09.YİG.0.15.00.07/4056 sayılı Hizmet İçi Eğitim Kursları konulu yazınız
İlgi yazı ile Bakanlığınız denetiminde 4708 sayılı Yapı Denetim Kanunu kapsamındaki yapı denetim kuruluşlarında görev alan denetçi ve yardımcı kontrol elamanlarına yönelik hizmet içi eğitim ve faaliyet programı düzenlenmesinin planlandığı, "yapı denetim sisteminin uygulanması" konulu eğitimlerin Birliğimiz ve bağlı Odalar bünyesinde gerçekleştirilmesinin düşünüldüğü belirtilmekte olup, 2007 yılı başından itibaren yapılması düşünülen eğitimlere dair görüş ve önerilerimizin bildirilmesi istenmektedir.
TMMOB ve yapı sürecinde yer alan Odalarımızın ortak değerlendirmesi Yapı Denetim Uygulama Usul ve Esasları Yönetmeliğinin konuyla ilgili 9. 11. ve 16. maddelerinde belirtilen hususların TMMOB ve bağlı Odalarla ilişkilendirilerek yeniden düzenlenmesi gerektiği, ilgi düzenlemenin yapılması halinde meslek içi eğitimin, 14.12.2004 tarih ve 25670 sayılı Resmi Gazete‘de yayımlanarak yürürlüğe giren TMMOB Meslek İçi Eğitim ve Belgelendirme Yönetmeliği‘ne uygun olarak Odalarımızca verilebileceği yönündedir.
İlgili Odalarımızın görüş ve önerileri yazımız ekindedir.
Bilgilerinize sunarız.
Saygılarımızla,
N.Hakan GENÇ
Genel Sekreter Vekili


