"BİRLİK HABERLERİ" 100. SAYISINA ULAŞTI

07.03.2005

"Birlik Haberleri" Şubat 2005 sayısı ile 100. sayısına ulaştı.

"Birlik Haberleri" Şubat 2005 sayısı ile 100. sayısına ulaştı.

1974 yılında yapılan TMMOB 19. Genel Kurulu‘nun tüm üyelere gönderilecek merkezi bir yayının gerekliliğini benimsemesi ve Yönetim Kurulu‘nu görevlendirmesi üzerine, 8 Ağustos 1974 tarihinde "Birlik TMMOB Bülteni" adıyla TMMOB yayın organı çıkarılmaya başlanmıştı. İlk sayı onbin adet basılmıştı.

Odaların birlikte hareket etme alışkanlığının pekiştirilmesi, işyeri temsilciliklerinin yaygınlaştırılması, Birlik çalışmalarına ilgisi artan teknik eleman kitlesinin istekleri, tüm üyelere gönderilecek merkezi bir yayın organını zorunlu ve geciktirilemez bir gereksinme haline getirmişti.

"Birlik TMMOB Bülteni", 20 Aralık 1974 tarihinde dördüncü sayısında yeni bir formatla ve "Birlik Haberleri" adı ile yaşamına devam etti. Odaların da desteği ile baskı sayısı ellibine ulaştı.

"Birlik Haberleri", hiç ara vermeden on beş günde basılarak 15 Nisan 1977‘de 60. sayıya, daha sonra aylık olarak basılarak 1 Ağustos 1977‘de 64. sayıya ulaştı. 65. sayı Temmuz 1979‘da, 66. sayı Eylül 1979‘da, 68. sayı Nisan 1980‘de yayınlandı.

Birlik Haberleri 1995-2001 yılları arasında değişik formatlarda 27 sayı basılarak 2001 Nisan - Mayıs sayısı ile 95. sayısına ulaştı.

50.yıl çalışmaları kapsamında elektronik ortama aktarılan tüm "TMMOB Birikimleri" arasında "Birlik Haberleri" de bulunmaktadır. Tarihe düşülen notlara ulaşmak, şimdi çok kolay olmaktadır. (www.tmmob.org.tr)

Birlik Yönetim Kurulumuz, bu dönem "Birlik Haberleri"nin kesintisiz olarak yayınlanması kararlılığındadır.

Yönetim Kurulumuz "TMMOB"nin ülke sorunlarına bilimsel yaklaşımı, çelişkileri nesnel bir bakışla ortaya koyan ve sorunlara gerçekçi çözüm önerileri getiren tutumu, "Birlik Haberleriénin sayfaları arasından Odalarımıza, yöneticilerimize ve üyelerimize ulaşmıştır." sözünün anlamını bilmektedir. Ve TMMOB, bu sözden hareketle, bu dönem "Birlik Haberleri" ile ilgilisine ulaşmaya devam edecektir.

Haziran-Temmuz 2004 tarihli 96. sayıdan itibaren bu dönem yeniden canlandırılan "Birlik Haberleri" şimdi, bu sayıyla 100. sayısına ulaşmış bulunmaktadır. Baskı sayımız beşbinbeşyüzdür.

100. sayımız nedeni ile bir kez daha söylüyoruz:

"TMMOB tarihinde onurlu bir kavganın tarafı olan ve mücadelesi ile geleceğe ışık tutan bir ömrü, güzel bir dünyayı yaratmaya, demokratik ve bağımsız bir ülke kurmaya adayan üyelerimize, yitirdiklerimize, emeği geçen herkese selam olsun."

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı