DİSK-KESK-TMMOB-TTB, EĞİTİM SEN'E DESTEK VERDİ

09.02.2017

Eğitim Sen'in Genel Merkezinde 9 Şubat 2017 tarihinde düzenlediği "Yargısız İnfaz niteliğindeki hukuksuz ihraçlara Hayır diyoruz!" başlıklı basın toplantısına DİSK, KESK, TMMOB ve TTB de destek verdi.

Desteğe giden heyette TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, II. Başkan Züber Akgöl, Yürütme Kurulu üyesi Kemal Zeki Taydaş yer aldı.

Eğitim Sen Genel Başkanı Kamuran KARACA'nın okuduğu basın açıklamasında;

"15 Temmuz darbe girişimi sonrasında ilan edilen OHAL uygulaması ve KHK’larla eğitime ve bilime, eğitim ve bilim emekçilerine yönelik olarak başlatılan kitlesel tasfiye uygulamaları hız kesmeden sürmektedir.

7 Şubat tarihinde OHAL kapsamında yayınlanan 686 Sayılı Kanun Hükmünde Kararname (KHK) ile 2 bin 585’i Milli Eğitim Bakanlığı (MEB) bünyesinde 330’u üniversitelerden olmak üzere, toplamda 4 bin 464 kamu personeli, tamamen siyasi ve idari karar ve tasarruflarla, ne ile suçlandıklarını bilmeden ve savunma hakkı bile tanınmadan adeta ‘yargısı infaz’ yapılarak kamu görevinden ihraç edilmiştir.

OHAL’in ilanından itibaren 33 bin 55 eğitim emekçisi, 4 bin 811 bilim insanının, işi, emeği, çalışma hakkı gasp edilmiş, eğitimin ve ülkenin geleceğine yönelik zorbaca ve hukuk bir şekilde gasp edilmiştir. Siyasi iktidarın, yıllardır eğitimin dinselleştirilmesine ve ticarileştirilmesine karşı direnen, laik-bilimsel eğitimi savunan, emek, barış ve demokrasi mücadelesi yürüten eğitim ve bilim emekçilerinden intikam alırcasına hareket etmesi kabul edilemez.” denildi.

Açıklama ardından söz alan TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, ihraçları kınadı ve dayanışma içerisinde mücadeleyi büyütmek gerektiğini ifade etti.