EMEĞİMİZE, MESLEĞİMİZE, HAKLARIMIZA SAHİP ÇIKIYOR SORUNLARIMIZA ÇÖZÜM İSTİYORUZ

17.11.2021

TMMOB'nin örgütlü olduğu 81 ilde başlatılan "Emeğimize, Mesleğimize, Haklarımıza Sahip Çıkıyor Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz!" kampanyasının ilk broşürü çıktı.

İlk adımının 13 Kasım 2021 tarihinde Zonguldak'ta TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın da katılımıyla gerçekleştirilen basın açıklamasıyla atıldığı "Emeğimize, Mesleğimize, Haklarımıza Sahip Çıkıyor Sorunlarımıza Çözüm İstiyoruz!" kampanyası ülke çapında etkinliklerle devam edecek.

Halktan ve emekten yana insanca yaşam koşulları talep eden bu ülkenin aydınlık yüzlü mühendis, mimar, şehir plancılarının 8 ana talebi şöyle:

1. Diplomalı İşsiz Olmak İstemiyoruz, İşsizlik Sorunu Çözülmelidir
  2. Kamuda Mühendis, Mimar Ve Şehir Plancılarının İstihdamı Artırılmalı Ve Kadrolu Güvenceli İstihdam Sağlanmalıdır
  3. Kamuda Çalışan Mühendis, Mimar Ve Şehir Plancılarının Ücretleri Ve Özlük Hakları İyileştirilmelidir
  4. SGK İle TMMOB Arasında Ücretli Çalışan Mühendis, Mimar Ve Şehir Plancılarının Asgari Ücret Denetim Protokolü İvedilikle Yürürlüğe Konulmalıdır
  5. KHK İle Haksız Ve Hukuksuz Biçimde Kamu Görevinden İhraç Edilen Meslektaşlarımız Tüm Haklarıyla Birlikte Derhal Görevlerine İade Edilmelidir
  6. Özelleştirme Uygulamalarına Son Verilmeli, Yeniden Kamulaştırma Yapılmalıdır
  7. Kamusal Ve Mesleki Denetimler Toplum Güvenliğinin Sağlanması Açısından Zorunludur, Serbestleştirme Uygulamalarına Son Verilmelidir
  8. Kredi Ve Kredi Kartı Borçlarının Faizleri İle Öğrenci Kredi Borçları Silinmelidir

TMMOB tüm birimleriyle birlikte;

Yanlış politikalar nedeniyle Türkiye'de ki çarkların durma noktasına geldiği, zam üstüne zamlarla fakirin daha da fakirleştiği, zenginin karına kar eklediği, işsizliğin, adaletsizliğin, yolsuzluğun, hukuksuzluğun, emek sömürüsünün, işçi-emekçi ve kadın cinayetlerinin, bilimden uzak her türlü projenin üstüne korkusuzca yürüyeceğini bir kez daha vurguluyor!

TMMOB tüm birimleriyle birlikte söylemekten çekinmiyor:

"Kral çıplak!"