HKMO: CEMİL CANDAŞ’I SAYGIYLA ANIYORUZ

18.07.2019

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 18 Temmuz 2016'da Şişli Belediye Başkanlığı İmar ve Planlamadan sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı iken rant çetelerince makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybeden HKMO'nun çeşitli kurullarında yönetici olarak görev yapmış, HKMO Ankara Şube eski başkanı Cemil Candaş'ın ölüm yıl dönümü nedeniyle 18 Temmuz 2019 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

CEMİL CANDAŞ’I SAYGIYLA ANIYORUZ

Odamızın çeşitli kurullarında yönetici olarak görev yapmış, Ankara Şubemizin eski başkanı, meslektaşımız, dostumuz Cemil Candaş bundan 3 yıl önce; 18 Temmuz 2016`da Şişli Belediye Başkanlığı İmar ve Planlamadan sorumlu Teknik Başkan Yardımcısı iken rant çetelerince makamında uğradığı silahlı saldırı sonucu hayatını kaybetmişti.

Öldürülmeden önce rant çetelerinden tehditler alan ve akabinde görevi başındayken katledilen Candaş`ın ölümünden sonraki süreçte de ne yazık ki olumsuz gelişmeler yaşanmaya devam etti. Dava devam ederken tutuklu yargılanan sanıklardan Mithat Yılmaz ve Bilal Yaman`ın ara karar ile tahliyesine karar verilmesi, Mithat Yılmaz`ın hakkındaki yurt dışı çıkış yasağına rağmen firar etmesi ve neticede mahkemenin kendisine verdiği cezayı çekmemesi, diğer sanıklara verilen cezaların üst sınırdan olmaması, bazı sanıkların beraat etmesi gibi unsurlar; vicdanları sızlatmaya devam ediyor.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak; toplumcu mühendislik yaparak rant çetelerine karşı korkusuzca mücadele veren ve bu yüzden katledilen meslektaşımızı, ölümünün 3. yılında saygı, özlem ve minnetle anıyor; bir an önce olayın tüm gerçekliği ile aydınlatılmasını, tüm sorumluların gereken cezaları almasını temenni ediyor, toplumcu mühendisliği her daim savunmaya, Cemil Candaş`ın anısını yaşatmaya ve davasının takipçisi olmaya devam edeceğimizi bir kez daha kamuoyuna duyuruyoruz.

TMMOB
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası