HKMO: NE DARBE NE DİKTA; YAŞASIN TAM BAĞIMSIZ, DEMOKRATİK, LAİK TÜRKİYE!

14.07.2021

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası 14 Temmuz 2021 tarihinde "Ne Darbe Ne Dikta; Yaşasın Tam Bağımsız, Demokratik, Laik Türkiye!" başlıklı bir basın açıklaması yaptı.

Türkiye Cumhuriyeti`nin demokratik, laik, sosyal ve hukuk devleti yapısını hedef alarak 15 Temmuz 2016`da gerçekleştirilen hain darbe girişimi neyse ki başarısız olmuştur. Ancak darbe girişimi sonrasında yaşanan olağanüstü hâl ve kanun hükmünde kararnameler sürecindeki antidemokratik gelişmeler; faillerin cezalandırılmasının yanı sıra muhalif kesimlerin sindirilmesi politikasına dönüşerek asıl amacından uzaklaşmıştır. Aradan geçen beş yıla rağmen halen bu antidemokratik gelişmelerin etkisinin sürmesi beraberinde, olayın siyasi ve ekonomik tüm yönleri ile açığa çıkarılması, darbe girişiminin yaşanmasında ihmali ve kusuru olan herkesin cezalandırılması ve bir daha böyle girişimlerin yaşanmaması için gereken tüm adımlar hala atılamamıştır.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak demokrasiye, laikliğe, ülkemizin tam bağımsızlığına zarar verecek her türlü eylemin, girişimin, askeri ya da sivil darbenin karşısında olduğumuzu bir kez daha yineliyor; bu girişimi önlemek isterken hayatını kaybeden yurttaşlarımızı saygıyla anıyoruz.

 

TMMOB
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası
Temmuz 2021