HKMO: SADECE ORMANLAR DEĞİL YÜREĞİMİZ YANIYOR

04.08.2021

TMMOB Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası ülkemizde eş zamanlı çıkan orman yangınlarına ilişkin 31 Temmuz 2021 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

28-29 Temmuz tarihlerinde, Manavgat, Adana, Osmaniye, Mersin, Muğla başta olmak üzere ülkemizin pek çok bölgesinde eş zamanlı çıkan orman yangınlarının çoğu ne yazık ki halen kontrol altına alınamadı, İçişleri Bakanının açıklamalarına göre kesin nedenleri henüz ortaya çıkarılamadı ve maalesef yangınların yıkıcı etkileri artarak devam ediyor.

Afet yönetimlerindeki eksikliklerimizin tekrar görüldüğü bu yangınlar, başta Türk Hava Kurumuna atanan kayyım sonrası yangın söndürme uçaklarının çürümeye terk edilmesi olmak üzere ne yazık ki yanlış politikaları, ihmalleri ve yangınlara müdahale etme konusunda da yetersizlikleri ortaya çıkarmıştır. Bu felaket, ormanlarımızın yönetimi ve orman yangınlarının önlenmesi için kalıcı ve caydırıcı politikaların ivedilikle oluşturulması gerektiğini tekrar gözler önüne sermiştir.

Tüm sorumluların belirlenerek hesap sorulması, sabotaj ve terör eylemi iddialarının araştırılarak faillerin yakalanması ve gerekli en ağır cezaları almalarının sağlanması, yok olan orman alanlarının yeniden canlandırılması ve zarar gören vatandaşlarımızın devlet desteğiyle mağduriyetlerinin mutlaka giderilmesi bizlerin ve toplum vicdanının en acil beklentileridir.

Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası olarak doğal ve toplumsal yaraların sarılması için atılacak tüm adımlarda her zaman gerekli katkı ve desteği sunacağımızı yineliyor, tüm halkımıza geçmiş olsun dileklerimizi iletiyoruz.

TMMOB
Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası