İSTANBUL İKK'DAN YEREL KURULTAY'A ÇAĞRI

30.10.2019

TMMOB İstanbul İl Koordinasyon Kurulu, 3 Kasım 2019 tarihinde Şişli Nazım Hikmet Kültür ve Sanat Evi'nde gerçekleştirilecek TMMOB Mühendis Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri İstanbul Yerel Kurultayı'na yönelik olarak bir çağrı metni yayınladı.

TMMOB MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILARI
GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ
İSTANBUL YEREL KURULTAYI

Mühendis, mimar, şehir plancıları hayatın her alanında bilim ve tekniği kullanarak bilginin üretilmesi, üretilen bilginin kamu çıkarları doğrultusunda kullanılması için emek harcamaktadır. Şantiyelerden ofislere, fabrikalardan enerji santrallerine, maden ocaklarından tarım arazilerine kadar farklı yerlerde çok zor koşullar altında görev yapan mühendis, mimar ve şehir plancıları, gün geçtikçe hak kayıplarına uğramakta, başta işsizlik olmak üzere, güvencesiz ve sigortasız çalıştırılma, mobbing, düşük ücret veya ücret alamama, meslek dışı çalıştırılma, çalışma koşullarının ağırlaşması gibi birçok problemle karşı karşıya kalmaktadır.

Ülke olarak yaşadığımız krizler, meslek hayatımızda yaşadığımız sorunların toplumsal yaşamımıza da etkilerini artırmaktadır. Kabaran faturalar, zamlar, kapanan işletmeler, işten atmalar ve son on yılların rekorunu kıran enflasyon oranları ile hayatımız giderek zorlaşıyor. Kamuda ve özel sektörde her türlü mühendislik, mimarlık ve şehir planlama hizmetlerini, planlama, projelendirme, uygulama, denetleme işlerine ait görev ve sorumluluk üstlenen meslektaşlarımız, bakıldığında ekonomik kriz koşullarından en çok etkilenen kesimler arasında yer almaktadır.

Mesleki sorunlarımız, ülkemizin ve halkımızın sorunlarından bağımsız olarak düşünülemez. Bu nedenle TMMOB ve üyelerinin, kamunun çıkarlarını korumak için üstlenmesi gereken sorumluluk giderek artmaktadır. Ülkemiz, halkımız, mesleğimiz ve geleceğimiz için çıkış yolu, tespit edilen sorunlara birlikte, dayanışma ile çözümler üretmekten geçmektedir.

Ülkemizin geleceğini planlayan ve inşa eden mühendis, mimar ve şehir plancılarının sorunları çözüldüğünde ülkemizin temel sorunlarının çözümüne daha çok yaklaşacağımızın bilinci ile güncel sorunlara köklü çözüm önerileri üretilebilmesi için TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri İstanbul Yerel Kurultayı düzenlemekteyiz.

Tüm meslektaşlarımızı TMMOB Mühendis, Mimar ve Şehir Plancılarının Güncel Sorunları ve Çözüm Önerileri İstanbul Yerel Kurultayı’na katılmaya, sorunlarımızın çözümü için birlikte üretmeye, birlikte karar almaya ve birlikte mücadele etmeye çağırıyoruz.

TMMOB MÜHENDİS, MİMAR, ŞEHİR PLANCILARI
GÜNCEL SORUNLARI VE ÇÖZÜM ÖNERİLERİ