JFMO: CUMHURİYET HALK PARTISI GENEL BAŞKANI KEMAL KILIÇDAR’OĞLUNA YAPILAN SALDIRIYI KINIYOR VE LANETLİYORUZ!

22.04.2019

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası, CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu`na yapılan saldırı üzerine 21 Nisan 2019 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

20 Nisan 2019 tarihinde Hakkari Çukurca ilçesi Irak sınırında güvenlik güçleri ile teröristler arasında çıkan çatışmada 4 askerimiz şehit olmuş, 6 askerimiz yaralanmıştır. Çatışmada şehit olan askerlerimize Allah‘tan rahmet, ailelerine, yakınlarına ve Türk Milleti‘ne başsağlığı, yaralı askerlerimize acil şifalar diliyoruz.

Hakkari Çukurca`da çıkan çatışmada şehit düşen askerimiz Yaşar Kırıkçı`nın, Ankara Çubuk ilçesinde yapılan cenaze törenine katılan Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı sayın Kemal Kılıçdaroğlu adice bir saldırıya ve linç girişimine uğramıştır. Bu saldırı şehidimize, inancımıza ve kültürümüze saygısızlıktır.

Birlik ve beraberliğe daha çok ihtiyaç duyduğumuz bu dönemde, bu saldırı ve linç girişiminden  dolayı büyük üzüntü duyuyor, Sayın Kemal Kılıçdaroğlu`na geçmiş olsun dileklerimizi iletiyor ve bu saldırıyı gerçekleştirenleri nefretle kınıyoruz.

Bu saldırı halkımızın birlik beraberlik içinde ve kardeşçe bir arada yaşama iradesine karşı yapılmıştır. Organize, planlı olarak yapıldığını düşündüğümüz  bu saldırının sorumluları yakalanıp yargı önüne çıkarılmalıdır.

Toplum olarak aklıselimle davranma sağduyulu olmak zorundayız. Huzur dolu, mutluluk dolu barış ve huzur içinde yaşamak için şiddetten uzak kardeşlik, barış ve demokrasi içinde çözümler üretmeli birliğimizi beraberliğimizi pekiştirmeliyiz.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası olarak Cumhuriyet Halk Partisi Genel Başkanı Sayın Kemal Kılıçdaroğlu‘na, beraberindekilere bir kere daha geçmiş olsun diyor, ülkemizin birlik ve beraberliği için böyle olayların bir daha yaşanmamasını temenni ediyoruz.

TMMOB Jeofizik Mühendisleri Odası
XVII. Dönem Yönetim Kurulu