MADENMO: ANA MUHALEFET PARTİSİ GENEL BAŞKANINA YAPILAN SALDIRIYI ŞİDDETLE KINIYORUZ

22.04.2019

TMMOB Maden Mühendisleri Odası CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu`na yapılan saldırı üzerine 21 Nisan 2019 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Karanlık Odaklar İşbaşında!..
Ana Muhalefet Partisi Genel Başkanına Yapılan Saldırıyı Şiddetle Kınıyoruz

21 Nisan 2019 Pazar günü, çatışmada şehit olan Er Yener Kırıkçı` nın Ankara`nın Çubuk ilçesinde düzenlenen cenaze töreni sırasında Ana Muhalefet Partisi CHP Genel Başkanı Sn. Kemal Kılıçdaroğlu` na yönelik yapılan saldırıyı şiddetle kınıyoruz.

Yapılan ilk açıklamalar göz önüne alındığında, saldırının cenaze törenine dışarıdan getirilmiş kişiler tarafından yapıldığı, yeterli güvenlik önlemlerinin alınmadığı ve bu nedenle planlı bir saldırı olduğu kanısı oluşmaktadır. Bu tür planlı saldırılar ne yazık ki ülkemiz tarihinde sıkça görülmektedir. 12 Eylül öncesinde Çorum ve Maraş katliamları, 12 Eylül sonrasında Sivas ve Gazi Mahallesi katliamları karanlık odaklarca planlanarak gerçekleştirilen bu nitelikteki eylemlerin acı örnekleridir.

Akla gelen ilk soru bu saldırı ile ne amaçlanmaktadır?

Nasıl bir karanlık oyun sergilenmeye çalışılmaktadır?

Özellikle 7 Haziran seçimlerinden sonra başlatılan toplumu kutuplaştırma, çeşitli kesimleri dışlama, ötekileştirme politikaları ve nefret söylemi egemen hale gelmiştir. Bu politikalar bireysel ve toplumsal şiddeti artırarak, hak, hukuk, adalet ve insan hakları gibi temel evrensel değerleri öğüterek toplumu bir arada yaşayamaz hale getirmektedir.

Bu politikalardan derhal vaz geçilerek evrensel hukuk kurallarının egemen olduğu, adaletin ve toplumsal barışın sağlandığı insan odaklı politikalar uygulanmak zorundadır. Bunun için eşitlik özgürlük barış ve adalet değerlerine inanan kişi kurum ve kuruluşlar güçlerini birleştirmeli, sürecin gereklerine uygun olarak aktif tavır almalıdır.

Yaşanan bu karanlık olayın aydınlatılması için, sadece saldırganların değil, onları harekete geçiren mekanizmaların ve uygulayıcılarının ortaya çıkartılması gerekmektedir.  Yani yalnızca piyonlar değil piyonları ortaya sürenlerden de hesap sorulmalıdır.

Saldırıyı bir kez daha kınıyor, toplumun tüm kesimlerini, saldırıyı planlayan bu odakların karanlık planlarına karşı dikkatli olmaya çağırıyoruz.

Saygılarımızla,

TMMOB Maden Mühendisleri Odası