MADENMO: ODTÜ` YE SAHİP ÇIKMAK BAŞTA MÜHENDİSLER OLMAK ÜZERE TÜM HALKIMIZIN GÖREVİDİR

10.09.2017

Maden Mühendisleri Odası, Ankara Büyükşehir Belediyesi‘ nin ODTÜ arazisinden geçirmek istediği yol için, ülkemizin en güzide bilim yuvalarından biri olan ODTÜ` ye yangından mal kaçırırcasına gece yarısı savaşa gider gibi polis ve iş makinaları ile  girilmesine ve ODTÜ Ormanları‘nın katledilmesine ilişkin 10 Eylül 2017 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

ODTÜ` YE SAHİP ÇIKMAK BAŞTA MÜHENDİSLER OLMAK ÜZERE TÜM HALKIMIZIN GÖREVİDİR

Yine bir Bayram Tatili sırasında ODTÜ`de I. ODTÜ Orman Katliamını gerçekleştiren Ankara Büyükşehir Belediyesi bilimin ve tekniğin ışığında yetişen ve diplomalarını banknotlara değişmeyen ODTÜ` lülerin tepkilerinden korktuğundan olsa gerek II. ODTÜ Orman Katliamını üniversite tatilde iken bir gece yarısı operasyonuyla gerçekleştirmiştir.

60 yıldır binlerce ODTÜ `lünün büyük özveriyle büyüttükleri ODTÜ Ormanının kalbine bir hançer saplanarak yaklaşık 12.000 ağaç; yüzlerce iş makinesiyle, tomaların ve polislerin nezaretinde yok edilmiştir.

Daha bir gün önce basında ODTÜ Rektörlüğü ile Ankara Büyükşehir Belediyesi` nin Ankara Valiliği aracılığında anlaştırıldığı yine bir protokol imzalandığı açıklanmıştı. Rektörlüğün açıklamasına göre Ankara Büyükşehir Belediyesi` nin talepleri ODTÜ` ye en az zarar verecek şekilde karşılanmıştı. Dün gece karanlığında görüldüğü üzere Bilkent Üniversitesi ve Bilkent Mahallesi arasında ODTÜ arasında iki şerit gidiş iki şerit geliş olmak üzere oldukça geniş bir yol ikişer şerit daha genişletilerek kullanılabilecekken bu yola paralel bir güzergâh da yer yer 100 m ile 300 m arasında ODTÜ arazisi içinde açılmaktadır. Bu yol tamamlandığında yaklaşık 30 hektar ormanlık alanın ağaçları yok edilerek yola dönüştürülecek aynı zamanda yaklaşık 150-200 hektar büyüklüğünde orman alanı da üniversite arazisinden kopartılmış olacaktır.

Rektörlük seçimleri sırasında ODTÜ` lülere verdiği sözleri tutmayarak seçimlerde birinci olmamasına rağmen görevi kabul eden rektöründen mevcut yol varken yol genişletilerek kullanılabilecekken, neden başka bir güzergâh seçildiğinin, buna neden ve nasıl razı edildiğini açıklamasını istiyoruz!

Ankara Büyükşehir Belediyesinden, neden yangından mal kaçırırcasına bir hafta sonu gece yarısında yüzlerce iş makinesiyle çalışmaya başlandığının açıklanmasını istiyoruz. Rekor kıracak başka alanlar yok mu idi?

İç Anadolu Bölgesinin ve Ankara` nın bozkırlarında hepimize adeta birer akciğer olan ve Ankara` ya kattığı güzellikler nedeniyle doğal sit alanı olarak ilan edilen bu alandan Tabiat Varlıklarını Koruma Genel Müdürlüğü tarafından yol geçirilmesini sağlayan bu planın neden onayladığının açıklanmasını istiyoruz!

60 yılı aşkın süredir bilime, halkımıza hizmet eden ODTÜ` ye sahip çıkmak başta on binlerce çalışanı, öğrencisi, akademisyeni ve mühendis mezunları olmak üzere tüm Ankaralıların ve halkımızın görevidir.

ODTÜ sahipsiz değildir şiarıyla ODTÜ` ye sahip çıkmaya ve her türlü yalana, talana dur demeye devam edeceğiz.

TMMOB
Maden Mühendisleri Odası