MİMARLAR ODASI: MESLEKTAŞIMIZ OSMAN GÜDÜ’YE YAPILAN SALDIRIYI KINIYORUZ!

05.02.2021

TMMOB Mimarlar Odası, İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 2.Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı ve KRT TV’de “Kent ve Yaşam” televizyon programını hazırlayıp sunan Mimar Osman Güdü'nün ofisinin önünde saldırıya uğraması üzerine 5 Şubat 2021 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

Mimarlar Odası’nda mesleğin farklı alanlarına önemli katkılarda bulunan, İstanbul Büyükkent Şubesi Anadolu 2.Büyükkent Bölge Temsilciliği Başkanı, KRT TV’de “Kent ve Yaşam” televizyon programını hazırlayıp sunan ve kent, kültür, mimarlık sorunlarını uzmanlarla tartışarak toplumla paylaşan değerli meslektaşımız Osman Güdü; 4 Şubat 2021 Perşembe günü saat 19.50 civarında ofisinin önünde saldırıya uğramıştır. Kafasına aldığı darbeler nedeniyle hastaneye kaldırılan meslektaşımızın tedavisi sürdürülmektedir.

Mimar Osman Güdü, farklı kanallarda ve ortamlarda hazırladığı programlarla ve birikimiyle toplumun aydınlanmasında, bilgilenmesinde önemli bir rol üstlenmektedir. Maruz kaldığı bu alçakça saldırı kabul edilemez. Saldırganların acilen yakalanarak yargı önüne çıkartılmasını, yargının ülkemizde giderek tırmandırılan şiddet ve hedef gösterme politikalarının, tehdit yoluyla sindirme ve kaba kuvvet uygulama yöntemlerinin suç olduğu tescil etmesini ve Osman Güdü'ye alçakça yapılan saldırının faillerinin acilen yargı karşısına çıkartılmasını bekliyoruz.

Mimarlar Odası olarak meslektaşlarımızın ve basın çalışanlarının baskı ve saldırılar yoluyla sindirilmeye çalışılmasını reddediyor; demokratik, laik, uygar bir ülkede olduğu gibi, düşünce ve ifade özgürlüğü ilkesinin anayasal çerçevede korunmasını, tüm vatandaşlarımızın, meslektaşlarımızın, basın-yayın mensuplarının can güvenliklerinin sağlanmasının önemini bir kez daha vurguluyoruz.

Değerli meslektaşımız Osman Güdü’ye acil şifalar diliyoruz.

TMMOB MİMARLAR ODASI