ODALARDAN TÜRK-İŞ'E DESTEK
Türk-İş’in bir saatlik iş bırakma eylemiyle ilgili olarak İnşaat Mühendisleri Odası ve Makina Mühendisleri Odası 7 Temmuz 2009 tarihinde birer açıklama yaptı.
İMO: HÜKÜMET SERMAYEYE FARE, İŞÇİYE ASLAN KESİLİYOR
İMO hak mücadelesi veren işçilerin yanındadır
Türk İş ile Hükümet arasında başlayan toplu iş görüşmeleri kilitlendi ve Türk İş uyarı niteliğinde bir saatlik iş bırakma eylemi gerçekleştirdi.
Çünkü siyasi iktidar krizin faturasını bir kez daha çalışanlara kesmek istemiş ve Türk İş buna karşı çıkmıştır.
Başbakanın "Kriz bizi teğet geçecek" aldatmacası bizzat devletin kendi kurumları tarafından açıklanan ekonomik rakamlarla tekzip edilirken, hükümetin çalışanların haklı taleplerine karşı duyarsızlığını anlamak mümkün değildir.
Ekonomik krizi yönetmeyi başaramayan hükümet, sermaye kesimlerini rahatlatmaya dönük tedbir paketlerini bir bir açıklarken, işçilerin ve kamu emekçilerinin taleplerine tahammül edememektedir. Başbakan daha önce defalarca tanık olunan "kabadayı" tavrını toplu iş görüşmelerinde de sergilemekte, işçilere "greve gidecekseniz buyurun gidin" demekte beis görmemektedir.
Kamu çalışanı işçilerin toplu sözleşme sürecinin kilitlenmesinin sorumluluğu siyasi iktidardadır. İktidar hak kayıplarını telafi edeceği yerde, uzlaşmaz tutum almakta, gerçek rakamları gizlenen yüksek enflasyon karşısında ücretleri eriyen çalışanları açlık ve sefaletle baş başa bırakmaktadır.
Türk-İş‘in Türkiye genelinde gerçekleştirdiği bir saatlik iş bırakma eylemleri, çalışanın emeğinden gelen gücünü iktidara hatırlatmak adına önemli görüyor ve destekliyoruz. Hak arama mücadelesinde Türk-İş‘in yanındayız.
TMMOB
İnşaat Mühendisleri Odası
MMO: TÜRK-İŞ‘İN ALDIĞI GREV KARARI İLE DAYANIŞMA İÇERİSİNDEYİZ
TMMOB Makina Mühendisleri Odası, Kamuda Çalışan İşçilerin Toplu İş Sözleşmelerinin İmzalanmamasından Kaynaklanan Haksızlığın Karşısında, Bu Uğurda Mücadele Eden TÜRK-İŞ‘in Aldığı Grev Kararı İle Dayanışma İçerisindedir.
Bugün kriz koşullarında, emeğin hakları ve yaşam alanı her geçen gün daralırken AKP hükümetinin aylardır sözleşmelerinin imzalanmasını bekleyen kamu işçilerine ve onların meşru temsilcisi TÜRK-İŞ‘e karşı takındığı tutum kabul edilemez. İlk altı ay için %2.5 zam, ikinci altı ay için %4‘lük zam artışı öngören ve yaşam koşullarını iyileştirmekten çok uzak, utandırıcı paketler, hükümetin işçilerin yaşamına karşı duyarsızlığının açık bir göstergesi, iktidarın yüzünü hangi kesimlere döndüğünün önemli bir sağlamasıdır.
Oysa, bütün dünyayı sarsan, Türkiye‘yi de derinden etkileyen krizden çıkışın en gerçekçi ve adil çözümü toplum kaynaklarının tüm alanlara eşit şekilde dağıtılmasından, emeğin yaşam standartlarının geliştirilerek, üretimin canlandırılmasından geçmektedir. TÜRK-İŞ‘e bağlı sendikaların üyesi olan 300 bin işçinin de, hakları her gün gasp edilen on binlerce insanımızın beklentisi de budur.
TMMOB Makina Mühendisleri Odası, bu anlayışla, 7 Temmuz‘da 1 saatlik greve gideceğini ve haklarından vazgeçmeyeceğini ilan eden TÜRK-İŞ‘in eylem kararını desteklemekte, işçilerin ve emekçilerin daha adil bir gelecek kurma konusundaki kararlılığını dayanışma duygularıyla kucaklamaktadır.
Emin KORAMAZ
TMMOB MAKİNA MÜHENDİSLERİ ODASI
Yönetim Kurulu Başkanı


