ÖYP’LİLERİN İŞ GÜVENCELERİ VE HAK KAYIPLARI İADE EDİLMELİDİR!

26.09.2016

15 Temmuz’un ardından, çıkarılan KHK ile statüleri değiştirilerek, iş güvenceleri ortadan kaldıran Öğretim Üyesi Yetiştirme Programı kapsamında çalışan araştırma görevlileri Ankara’da bir basın açıklaması düzenledi.

ÖYP Ankara İnisiyatifi, Ankara Tabipler Odası, Çağdaş Hukukçular Derneği, ODTÜ Öğretim Elemanları Derneği, Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği ve Üniversite Konseyleri Derneği temsilcilerinin katıldığı, Mülkiyeliler Birliği'nde düzenlenen basın açıklamasında, 15 bin araştırma görevlisinin AKP kararnamesi yüzünden iş güvencesiz kaldıkları vurgulandı. Toplantıya TMMOB adına Teknik Görevli Eren Şahiner katıldı.

Yapılan basın açıklamasında, KHK ile iş güvencesi elinden alınan ve geleceği bir gecede değiştirilen tüm araştırma görevlilerinin bu duruma karşı mücadele edeceği vurgulandı.