“SAVAŞ BİR HALK SAĞLIĞI SORUNUDUR” DİYEN TTB MERKEZ KONSEYİ ÜYELERİ YARGILANIYOR… HEKİMLER SAVAŞA SESSİZ KALAMAZ!

20.03.2019

2016-2018 dönemi Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” başlıklı açıklama nedeniyle 20 Mart 2019 tarihinde yargılandıkları davanın ikinci duruşmasına TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz da katılarak destek verdi.

Saat 09.00’da Ankara 32. Ağır Ceza Mahkemesi’nde görülen duruşma öncesi düzenlenen basın toplantısında, “Hekimler savaşa sessiz kalamaz!”, “Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” diyen Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyeleri yargılanıyor. “Yaşamdan yana bir mesleğin mensupları olarak barışı savunmaya devam edeceğiz.” denildi.

Açıklama şöyle devam etti:

“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” açıklamamız toplumu sağlıklı tutma çabamızın bir gereğidir. TTB olarak sağlıklı bir toplumu savunduğumuz için tarihimiz boyunca barışı savunduk. Barışı savunurken TTB'ye yasa ile tanımlanan halkın sağlığını koruma görevini de yerine getirmiş olduk. Türk Tabipleri Birliği tüm siyasal tutumlardan bağımsız olarak ülkemizde ve dünyada sağlığı tehdit eden bütün durumların ortadan kaldırılmasını talep etmektedir. Bu doğrultuda toplumu bilgilendirme sorumluluğunu da yerine getirmektedir. Savaş bir halk sağlığı sorunudur. Açıklamamız bu sorumluluğumuzun doğal bir gereğidir.

Türk Tabipleri Birliği kuruluşundan bu yana savaşların karşısında yer almış, savaş aygıtlarına ve silahlanmaya karşı mücadele etmiştir. Bugün de hekim olmanın gereeği olan bu tavrımızı sürdürüyoruz.

“Savaş Bir Halk Sağlığı Sorunudur” diyen Türk Tabipleri Birliği Merkez Konseyi üyelerinin yargılandığı dava 3 Mayıs 2019 tarihine ertelendi!