ŞEHİR PLANCILARI ODASI 8. YAZ EĞİTİM KAMPI YAPILDI

30.07.2019

Şehir Plancıları Odası 8. Yaz Eğitim Kampı 20-27 Temmuz 2019 tarihleri arasında İzmir Pamucak'ta gerçekleştirildi.

Türkiye'nin çeşitli üniversitelerinde öğrenim gören Şehir ve Bölge Planlama öğrencilerinin katılımıyla gerçekleştirilen Yaz Eğitim Kampı kapsamında paneller, söyleşiler, atölye çalışmaları ve teknik gezilr gerçekleştirildi.

Kampın ilk gününde TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz'ın katılıyla, "TMMOB Meslek Odaları ve Örgütlenme" başlıklı panel gerçekleştirildi. Koramaz konuşmasında Türkiye'de mühendis, mimar ve şehir plancılarının örgütlenme mücadelesi ve TMMOB'nin yapısı ve işleyişi üzerine bilgilendirmede bulundu.

İnsan Hakları ve Demokrasi oturumuyla başlayan ikinci gün, Toplumsal Cinsiyet Eşitliği Oturumu ile devam etti. Öğleden sonra Drama Atölyesi “Göç-Mekan” ile devam eden program Çağdaş Dans Atölyesi ile son buldu. ampın 3. Gününde Toplumsal Mücadele ve Kent Hakkı Atölyesi yapıldı. Akşam ise Selçuk Belediye Başkanı Filiz Ceritoğlu Sengel ve İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer’le söyleşi gerçekleştirildi. Kampımızın 4. Gününde Efes Antik Kenti, Selçuk Kent Merkezi ve Şirince ziyaret edildi. Kampın 5. Günü Yerel Yönetimler ve Üretim Tüketimin Örgütlenmesi paneli ve Kentsel Tasarım Atölyesi düzenlendi. Kampın 6. Günü Ekoloji ve Mücadele Deneyimleri Oturumu ile başladı. Öğleden sonra 5. Gün başlayan Kentsel Tasarım Atölyesinin devamı gerçekleşti. Kampın 7. günü ilk olarak Bellek, Kimlik ve Koruma Politikaları oturumu gerçekleşti. Öğleden sonra ise kampın son atölyesi Planlama ve Meslek Etiği atölyesi gerçekleştirildi.