TMMOB BURSA İKK`NIN BAŞKENT ÇIKARMASI

14.04.2013

TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Bursa`nın can alıcı projelerine ilişkin sorunları TBMM`ye taşıdı. Ankara`da 12 Nisan 2013 tarihinde iktidar ve muhalefet milletvekilleri ile görüşen TMMOB yöneticileri Bursa`nın acil çözüm bekleyen sorunlarına ilişkin kapsamlı raporların yer aldığı dosyayı ilettiler.

Hafif raylı sistem taşıt araçlarından İnegazi‘ye kurulmak istenen çimento fabrikasına; Mudanya‘da üzerine AVM inşaatı süren Mryleia Antik Kenti‘nden Başköy‘de suları kirleten mermer ocakları ve Uludağ‘a kadar birçok konuya ilişkin kapsamlı dosya hazırlayan TMMOB yöneticileri milletvekillerinden yaşanabilir bir Bursa‘nın geleceğini ilgilendiren bu konularla yakından ilgilenmelerini istediler.

TMMOB Bursa İKK yöneticilerinin ilk durağı TBMM oldu. Meslek odalarının 16 yöneticisinden oluşan heyeti Ak Parti Bursa Milletvekilleri Bedreddin Yıldırım, Hüseyin Şahin, İsmet Su ve CHP Milletvekilleri İlhan Demiröz ile Aykan Erdemir kabul ederek yaklaşık 2 saat görüştüler.

Bursa‘nın geleceği adına acil çözüm bekleyen sorunlara ilişkin kapsamlı dosyayı milletvekillerine veren TMMOB Bursa İKK Sekreteri Fikri Düşünceli, herhangi bir siyasi temsil taşımadıklarını belirterek, kent ve ülke sorunlarına ilişkin duyarlılıklarının  mesleki uzmanlık alanları ile ilgili konularda tespit ve çözüm önerilerinden ibaret olduğunu belirtti.