TMMOB ÇALIŞANLARI: "TMMOB’ye ve DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYORUZ"

13.05.2020

Siyasi iktidarın TMMOB yasasını değiştirmeye yönelik hazırlıklarına ilişkin TMMOB çalışanları tarafından 13 Mayıs 2020 tarihinde bir basın açıklaması yapılarak TMMOB'ye ve demokrasiye sahip çıkma kararlılığı vurgulandı.

TMMOB’ye ve DEMOKRASİYE SAHİP ÇIKIYORUZ

TMMOB’ye DOKUNMA!

Kendi çizgisi dışından hiçbir söze ve örgütlü yapıya tahammülü olmayan AKP iktidarı, kamu kurumu niteliğindeki meslek kuruluşları hakkında demokrasi ile bağdaşmayacak yasa değişikliği önerisini bir kez daha gündeme getirdi.

TMMOB çalışanları olarak bizler, Birliğimizin, hukuk dışı uygulamalara ve rant politikalarına karşı kamu yararı için verdiği bilimsel ve teknik mücadeleden dolayı yıllardır hedefe koyulduğunu yakından biliyoruz.

TMMOB ve bağlı odalarının mücadelesini kendi politikaları önünde engel olarak gören siyasi iktidar, demokratik seçimlerle elde edemediği, baskıyla susturamadığı TMMOB örgütlülüğünü yasa değişikliğiyle işlevsizleştirmek istemektedir. Yapılmak istenen, mühendislik-mimarlık-şehir plancılığı hizmetlerinin neoliberal politikalar doğrultusunda kamusal-toplumsal yarar işlevinden arındırılmasıdır.

Yaşadığımız pandemi süreci bilimin ve tekniğin önemini bir kez daha ortaya koyarken, bilimi ve tekniği sömürgenlerin değil emekçi halkın hizmetine sunmayı şiar edinmiş TMMOB’nin örgütlü yapısını hedef alan bu tutum asla kabul edilemez. Siyasi iktidarı, demokrasiye ve TMMOB’nin özerk yapısına saygı duymaya çağırıyoruz.

TMMOB, bizler için sadece çalıştığımız, emek verdiğimiz bir kurum değil, yıllardır birlikte omuz omuza mücadele verdiğimiz bir demokrasi okuludur. Bizler için TMMOB’ye sahip çıkmak, yıllardır özveriyle verdiğimiz emeğimize sahip çıkmanın mücadelesi olduğu kadar, içinde büyüdüğümüz demokrasi kültürüne sahip çıkmanın da mücadelesidir.

Bu bilinçle, biz TMMOB çalışanları olarak, içinde soluduğumuz bu demokratik ortamın tasfiyesine karşı birlik içinde karşı çıkacak, içinde yer aldığımız örgütlerimiz ile birlikte omuz omuza mücadele edeceğiz. TMMOB ve demokrasimiz üzerinde oluşturulmaya çalışılan karanlığa karşı birlikte direnme ve mücadele kararlılığımızı Birliğimiz ve kamuoyu ile paylaşıyoruz.

Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü

TMMOB ÇALIŞANLARI