TMMOB EMO BODRUM İLÇE TEMSİLCİLİĞİ GECE YARISI EMNİYET GÜÇLERİ TARAFINDAN ARANDI

20.08.2008

TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, 20 Ağustos 2008 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

TMMOB Elektrik Mühendisleri Odası Bodrum İlçe Temsilciliği 19 Ağustos 2008 tarihinde gece 21.30-22.30 saatleri arasında savcılığın yazılı arama ve el koyma emri ile polis tarafından arandı.

Öncelikle herkes bilsin;

TMMOB, kamu kurumu niteliği taşıyan, ülkenin en önemli ve saygın mesleki demokratik kitle örgütlerinden birisidir. Talep edilmesi halinde TMMOB ve bağlı birimlerine ait tüm bilgi, belge ve evrakların adli makamlara iletilecek olmasına karşın, EMO Bodrum İlçe Temsilciliğimizin emniyet güçleri tarafından mesai saatleri dışında, İlçe Temsilcimiz ve çalışanlar çağırılarak bu şekilde aranması, demokrasi ve hukuk devleti anlayışı ile bağdaşmamaktadır. Son dönemde Birliğimize yönelik bu tür yıldırma ve yıpratma politikalarının bir parçası olduğunu düşündüğümüz bu olayın takipçisi olacağız.

Öte yandan,

Yapılan arama sonucunda ve polis tarafından tutulan tutanakta belirtilen ve el konulan evraklar hakkında Birliğimiz tarafından soruşturma başlatılmıştır. TMMOB, kendi çatısı altında yer alan tüm birimleri üzerinde denetime sahip, ilkelerine ve anlayışına aykırı hiçbir davranışa izin vermeyen, demokratik işleyişi olan, açık ve şeffaf bir örgüttür. TMMOB, bu hususu da açığa çıkartacak kararlılığa ve iradeye sahiptir.

Mehmet Soğancı
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı