TMMOB İŞ GÜVENLİĞİ UZMANLARININ SORUNLARI YEREL FORUMLARI BAŞLADI

18.02.2019

TMMOB İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları Çalıştayı öncesi İl Koordinasyon Kurulları öncülüğünde gerçekleştirilen yerel forumlar 16 Şubat 2019 tarihinde Bursa, İzmir, Kocaeli, Trabzon ve Zonguldak’ta gerçekleştirildi.

İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları Yerel Forumlarına katılan yüzlerce oda üyesi ve iş güvenliği uzmanı iş güvenliği uzmanlarının görev, yetki ve sorumluluklarının yasalardaki yeri ve yaşanan sorunlar, yargılanma süreçleri, istihdam biçimleri ve OSGB’ler, iş sözleşmelerindeki sorunlar, tip sözleşme, ücretler, İGU asgari ücreti, fazla sürelerle çalışma, sağlık ve güvenlik ile ilgili sorunlar, mesleki sorumluluk sigortasının zorunluluğu ve örgütlenme konu başlıklarında bilgilendirildi.

BURSA

TMMOB İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları Bursa Yerel Forumu 16 Şubat 2019 tarihinde BAOB Ortak Toplantı Salonu’nda gerçekleştirildi. TMMOB Bursa İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Feridun Tetik açılışta bir konuşma yaptı.

İZMİR

İzmir İş güvenliği Uzmanları Yerel Forumu 16 Şubat’ta MMO Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde saat 14.00’te gerçekleştirildi. TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Melih Yalçın Forumun Açılışımda genel bir değerlendirme yaptı.

KOCAELİ

Kocaeli’nde gerçekleştirilen TMMOB İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları Yerel Forumu 16 Şubat Cumartesi günü Mimarlar Odası Taş Bina’da gerçekleştirildi. Düzenlenen forumda öncelikle divan oluşturuldu. Divan başkanı MMO Şube Yönetim Kurulu üyesi Selçuk Karstarlı oldu. Ardından kurulan serbest kürsüde iş güvenliği uzmanları ve oda üyeleri deneyimlerini, sıkıntılarını ve sorularını paylaştı.

TRABZON

Trabzon İl Koordinasyon Kurulu tarafından gerçekleştirilen İş Güvenliği Uzmanları Forumu MMO Trabzon Şubesi’nde gerçekleştirildi. Üsküdar Üniversitesi Sağlık Bilimleri Fakültesi İş Sağlığı ve Güvenliği Bölümü Doktor Öğretim Üyesi Hacer Kayhan’ın konuşmacı olarak katıldığı forumda birçok kurum ve kuruluşta görev yapan İSG uzmanları görüşlerini paylaştılar.

ZONGULDAK

İş Güvenliği Uzmanlarının Sorunları ve Çözüm Önerileri Zonguldak Forumu Maden Mühendisleri Odası Zonguldak Şubesi’nde saat 13.00’te gerçekleştirildi. TMMOB Zonguldak İl Koordinasyon Kurulu Sekreteri Hüsnü Meydan Forumun açılışında bir konuşma yaptı.