TMMOB İKK KADIN ÇALIŞMA GRUPLARINDAN 8 MART ETKİNLİKLERİ

09.03.2019

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde TMMOB’li mühendis, mimar, şehir plancısı Kadınlar, Türkiye'nin dört bir yanında krize, şiddete, savaşa, eşitsizliğe, istismara, taciz ve tecavüze karşı çeşitli etkinliklerle bir araya geldi.

ADANA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Adana'da gerçekleştirilen yürüyüşe TMMOB'li mühendis, mimar, şehir plancısı kadınlar da katıldı.

ANKARA

8 Mart Dünya Kadınlar Günü'nde Sakarya Caddesi’nde bir araya gelen mühendis, mimar, şehir plancısı kadınlar krize, eşitsizliğe, şiddete, istismara, taciz ve tecavüze karşı taleplerin öne çıktığı sloganlar eşliğinde bir etkinlik gerçekleştirdiler.

DİYARBAKIR

Diyarbakır İl Koordinasyon Kurulundan TMMOB mühendis, mimar, şehir plancısı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü mitingine katıldılar.

İSTANBUL

İstanbul’da TMMOB'li mühendis, mimar, şehir plancısı kadınlar 8 Mart Feminist Gece Yürüyüşü’ne katıldı. Taksim’de Fransız Kültür Merkezi önünde toplanan binlerce kadının İstiklal Caddesi’nden Tünel’e yürümesine izin vermeyen polis, kadınlara plastik mermi ve biber gazıyla saldırdı.

Toplanan binlerce kadın “Dünya yerinden oynar kadınlar özgür olsa”, “Susmuyoruz, korkmuyoruz, itaat etmiyoruz”, “Gelsin baba, gelsin koca, gelsin devlet, gelsin cop, inadına isyan, inadına özgürlük”, “Tayyip kaç kaç kadınlar geliyor” sloganları attı.

İZMİR

TMMOB İzmir İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu 8 Mart için çeşitli etkinlikler gerçekleştirdi. 8 Mart Cuma günü gece yürüyüşü, 10 Mart Pazar günü mitinge katılım ve 9 Mart Cumartesi günü ise 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla Tepekule Kongre ve Sergi Merkezi’nde gerçekleştirilen etkinlikle bir araya geldiler.

Vokalistliğini İç Mimarlar Odası İzmir Şube Yönetim Kurulu üyesi Deniz TEZER’in yaptığı Grup Numune’nin öznesi kadın olan müzik dinletisi ile başlayan etkinliğin açılış konuşmasını Kadın Çalışma Grubu Dönem Sözcüsü Elektrik Mühendisi Gülefer METE yaptı.

Ardından Dokuz Eylül Üniversitesi Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı öğrencileri Almira TEBER, M. Ceren ARSLAN, Ali UFUK ve Dilan ENGİN’in yönetmenliğini yaptığı dört kısa kadın filmi izlendi.

DEÜ Güzel Sanatlar Fakültesi Film Tasarımı Bölümü Film Tasarım ve Yazarlık Anasanat Dalı öğretim üyesi Doç.Dr. Dilek TUNALI’nın kolaylaştırcılığını yaptığı söyleşide genç yönetmenler filmlerin çıkış noktalarını ve mesajlarını katılımcılarla paylaştı. Salondan gelen sorularla süren bu bölümden sonra, sahne alan Hüseyin ÖZDOĞAN yönetimindeki TMMOB Makine Mühendisleri İzmir Şubesi Ritm Topluluğu’nun performans dinletisi ile etkinlik sona erdi. " Daha sonra etkinliğe katkı koyan sanatçılara, Soma Yırcalı Köyü kadınlarının özel üretimi olan sabun ve elişi ürünleri takdim edildi."

KOCAELİ

Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Dünya Kadınlar Günü ile birlikte "III. Kocaeli Kent Sempozyumuna Giderken" Kadın Belediye Başkan Adaylarının katılımıyla "Kent, Yerel Yönetimler ve Kadın" temalı 3. Paneli gerçekleştirdi.

MALATYA

TMMOB Malatya İl Koordinasyon Kurulunda TMMOB’li mühendis, mimar, şehir plancısı kadınlar 8 Mart Dünya Kadınlar Günü dolayısıyla kahvaltıda bir araya geldi.

TEKİRDAĞ

Mühendis, mimar, şehir plancısı kadınlar Tekirdağ’da 8 Mart Dünya Kadınlar Günü etkinliğinde krize, eşitsizliğe, şiddete, istismara, taciz ve tecavüze karşı pankartlar taşıyarak sloganlar attılar.