TMMOB KOCAELİ İKK: “İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN” DERKEN BOŞUNA DEMİYORUZ!

30.12.2020

TMMOB Kocaeli İl Koordinasyon Kurulu Kadın Çalışma Grubu son günlerde yaşanan kadın cinayetleri üzerine 30 Aralık 2020 tarihinde bir basın açıklaması yaptı.

“İSTANBUL SÖZLEŞMESİ UYGULANSIN” derken boşuna demiyoruz!

Bir sözleşmenin imzalanmış ve yürürlüğe girmiş olması aslında hiçbir anlam ifade etmiyor. Sözleşmenin doğru şekilde uygulanması ve denetlenmesi ile bu sözleşmeden verim alınması mümkün. Maalesef Türkiye’de uygulamalarda ciddi aksaklıklar devam ediyor ve bu da vahşice katledilen veya düzenli olarak şiddet gören kadınlarla ilgili her geçen gün yeni haberlerle karşılaşmamıza sebep oluyor.  Emine BULUT, Pınar GÜLTEKİN, Zekiye OF, Sema ASLAN, Zeynep ŞENPINAR, Seher A., Münevver ALBAÇ, Ceren KULTAŞ, Fatma GÜNAY, Rukiye ÇERMAN, Hülya ÖZMEN, Canan NERGİZ, Selma TETİK, Gülnur KOCABAŞ, Sevilay ALKAÇ, Fatemeh ALİDADİSHAMSABADİ, Fatma KÖKOĞLU, Selda GEREDELİ, Selda BAŞARAN, Gül KARADAĞ, Bahriye DALYAN, Nurcan POLAT… derken ve daha bugün Aylin SÖZER bedenini yakan ateşin dumanını içine çekti ve can çekişerek son nefesini verdi, Vesile DÖNMEZ oğlu tarafından pompalı tüfek ile öldürüldü, Selda TAŞ eşi tarafından kafasından vurularak öldürüldü.

Üç cinayet, kıyımdır! Kadın cinayetleri politiktir. Ama biz avazımızın çıktığı kadar bağırıyoruz;

Aylin SÖZER, Vesile DÖNMEZ, Selda TAŞ ve Öldürülen Tüm Kadınlar İSYANIMIZDIR!

İSTANBUL SÖZLEŞMESİ VE 6284 SAYILI KANUN UYGULANSIN!

ÖLMEK DEĞİL YAŞAMAK İSTİYORUZ!

TMMOB İKK KOCAELİ KADIN ÇALIŞMA GRUBU