TMMOB SALDA GÖLÜ’NDE YAPILAN EYLEME DESTEK MESAJI GÖDERDİ

15.12.2019

Salda Gölü'nde yapılmak istenen millet bahçesi projesine ve Gölün imara açılmasına karşı "Salda Gölüme Dokunma Platformu" tarafından 15 Aralık 2019'da Göl kenarında gerçekleştirilen eyleme TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz destek mesajı gönderdi.

Salda Gölüme Dokunma Platformu Derneği’ne

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği olarak toprağına, suyuna, doğasına ve yaşam alanına sahip çıkan Yeşilovalıların mücadelesinin yanındayız.

Salda Gölü, jeolojik oluşumu ve canlılarla etkileşimi itibari ile dünyamızın ve ülkemizin en özel ve önemli alanlarından birisidir.

Göl, çevresiyle bir bütün halindedir ve çevresindeki etkileşim alanıyla birlikte korunması gerekmektedir.

Göl ile ilgili gündeme getirilen plan değişiklikleri ve millet bahçesi projesi gölün çevresini yapılaşmaya açarak gölün yok olmasına sebep olacak girişimlerdir.

TMMOB, bu yanlış adımlara karşı dava açmış, Salda Gölü Raporu hazırlamak için çalışmalara başlamıştır.

Salda Gölü’nün ranta ve kar hırsına kurban edilmemesi için hepimize sorumluluk düşüyor.

Omuz omuza verirsek Salda Gölünü kurtarabileceğimize inanıyoruz.

Haklı mücadelenizin yanındayız, Salda Gölü’nün yanındayız.

Başarılar diliyoruz.

Emin Koramaz