TMMOB SAMSUN İKK: GEZİ’YE, EMEĞİMİZE, MESLEĞİMİZE SAHİP ÇIKIYORUZ!

17.05.2022

TMMOB yürütücülüğünde "Geziye, Emeğimize, Mesleğimize Sahip Çıkıyoruz" başlığıyla yapılan kampanya kapsamında TMMOB Samsun İl Koordinasyon Kurulu tarafından 17 Mayıs 2022 tarihinde Elektrik Mühendisleri Odası Samsun Şubesinde bir basın açıklaması gerçekleştirildi.

Açıklama Çevre Mühendisleri Odası MYK Üyesi Özcan ÇOLUK, Elektrik Mühendisleri Odası MYK Üyesi Mehmet ÖZDAĞ, Kimya Mühendisleri Odası MYK Üyesi Osman Nuri PİRGİL, Bilgisayar Mühendisleri Odası MYK Üyesi Akın ÖMÜR, İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Üyesi Selim CAMADAN, Maden Mühendisleri Odası İl Temsilcisi Şükrü KUMBASAR ve İç Mimarlar Odası Samsun İKK Üyesi İrem PİRGİL ve Bilgisayar Mühendisleri Odası Üyesi Recep Ali GEZE'nin katılımı ile gerçekleştirildi. Basın açıklaması Samsun İKK Sekreteri Veli KEBAPCI tarafından okundu. Kebapçı şöyle konuştu:

Değerli Basın Emekçileri, Saygıdeğer Meslektaşlarımız

Bugün burada TMMOB’nin ülke genelinde 16-22 Mayıs tarihleri arasında “Geziye, Emeğimize, Mesleğimize Sahip Çıkıyoruz!” şiarıyla gerçekleştireceği bir kısım eylem ve etkinliğin ilk gününde basın açıklamamızı yapıyoruz.
Ülkemiz ekonomiden siyasete kadar her alanda büyük bir kriz içerisinde. Krizin sorumlusu olan iktidar, halkın acil sorunlarına çözüm üretmek yerine toplumsal muhalefeti susturarak başarısızlığının üstünü örtmeye çalışıyor. Son günlerde birbiri ardına yaşanan hezeyanların altında, iktidarın bu çözümsüzlüğünün telaşı yatıyor.

Siyasal, ekonomik ve sosyal bunalımın meslektaşlarımızı ve yurttaşları her açıdan kuşattığı, enflasyon ve işsizliğin tavan yaptığı bir atmosferde daha adil, daha demokratik bir ülke için direnen Gezi direnişini organize ettikleri gerekçesiyle tutuklanıyor, muhalefet sindirilmeye çalışılıyor. Aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Üyesi Mücella Yapıcı, Şehir Plancıları Odamızın İstanbul Şubesi’nin eski başkanı Tayfun Kahraman ve Mimarlar Odamızın Hukuk Müşaviri Can Atalay’ın da bulunduğu arkadaşlarımıza verilen cezalar, toplumu tümden sindirme ve her türden muhalefeti yok etme amacına yönelik bir adımdır.

İktidar güdümündeki mahkemenin verdiği bu cezaların hiçbir hukuki dayanağı ve toplumsal meşruiyeti bulunmamaktadır. Gezi Direnişi ve bu direnişin parçası olmuş herkes bu tarih karşısında ve toplum vicdanında tertemiz ve lekesizdir.
Ülkemizin geleceğini kurtarabilmek, daha iyi koşullarda yaşayabilmek ve çocuklarımızın geleceğini güvenceye alabilmek için tüm toplum kesimlerinin daha fazla sorumluluk almasına, mücadelemizi daha fazla artırmamıza ihtiyacımız var.
Bizler, bu ülkenin imarından sanayiine, tarımından enerjisine kadar tüm süreçlerinde yer alan ve üretilen değerlerin tümünde özel katkıları bulunan, hayatı yaşanabilir kılan mühendisleri, mimarları, şehir plancıları olarak, acil taleplerimizi bir kez daha dile getiriyoruz
Nitelikli işgücümüzün heba olmasına neden olan işsizlik sorunu derhal çözülmelidir.

Tüm meslektaşlarımıza güvenceli istihdam sağlanmalıdır.
Kamuda mühendis, mimar ve şehir plancılarının istihdamı artırılmalıdır.
Kamuda çalışan mühendis, mimar ve şehir plancılarının ücretleri ve özlük hakları iyileştirilmelidir, ek göstergeler 4800-6400 aralığına yükseltilmelidir.
KHK ile haksız ve hukuksuz biçimde kamu görevinden ihraç edilen meslektaşlarımız tüm haklarıyla birlikte derhal görevlerine iade edilmelidir
Gezi davasından tutuklu arkadaşlarımızın derhal serbest bırakılmasını talep ediyoruz.
Bu anlamda Geziye, emeğimize, mesleğimize ve geleceğimize sahip çıkıyoruz!
Kurtuluş yok tek başına ya hep beraber ya hiçbirimiz!
Yaşasın TMMOB Örgütlülüğü

Veli KEBAPCI