TMMOB’Lİ KADINLAR OLARAK 10 EKİM’DE ANKARA’DA EMEK, BARIŞ, DEMOKRASİ MİTİNGİ’NDEYİZ!

30.09.2015

TMMOB Kadın Çalışma Grubu, 29 Eylül 2015 tarihinde bir basın açıklaması yaparak 10 Ekim 2015 günü  “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarı ile Ankara’da gerçekleşecek olan Emek, Barış, Demokrasi Mitinginde, yüreği barıştan yana atan herkesle birlikte olacaklarını açıkladı.

Biz, TMMOB’li mühendis, mimar, şehir plancısı kadınlar olarak birçok kez barış için bir araya gelerek, savaş çığırtkanlığına, savaşa, şiddeti körükleyen açıklamalara ve baskılara karşı sesimizi yükselttik. Her zaman savaşın eril şiddeti meşrulaştırdığına dikkat çekerek, “Barış istiyoruz!” dedik, “hakların kısıtlanmasına, kadına karşı şiddete tahammülümüz yok” dedik.

Ülkemizi adım adım bir uçurumun kenarına iten gelişmelere dikkat çekmeye çalıştık.  Nefret söylemlerini savaş çığlığına dönüştürenlerin her türlü baskı ve tehdidine rağmen inadına barış dedik.

Binlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu topraklarda toplumsal barış ve geleceğimiz adına kaygı duyuyoruz. Birilerinin iktidarı kaybetmemek için ortaya koyduğu bu kirli senaryoda, ateş bizim ocağımıza düşüyor, bizim evlatlarımız ölüyor. Ülkemiz hızla bir iç savaşa doğru giderken, saraylarında oturanlar ise ölen canlarımız üzerinden milletvekili hesabı yapıyorlar.

Bizler tüm bunlara sessiz kalmak, seyirci tutumu takınmak, toplumsal barışın kaderini “ileri demokrasinin” eril ellerine teslim etmek istemiyoruz. Bu nedenle,  TMMOB’li kadınlar olarak, her zaman barıştan yana taraf olacağımızı, kadının özgürlük ve eşitlik mücadelesi için alanlara çıkmaya devam edeceğimizi bir kez daha ifade etmek istiyoruz.

Biz, Kürt sorununda; ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen şiddet odaklı politikaların derhal terk edilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların acilen atılmasını istiyoruz.

TMMOB’li Kadınlar olarak; Halklar arasındaki bağları koparmayı, şiddet ve linç kültürünü güçlendirmeyi hedef alan gelişmeler karşısında, akıtılan kardeş kanının son bulması, daha büyük acılar yaşanmaması için dün olduğu gibi bugün de görev ve sorumluluk almaya hazırız.

Bu nedenle 10 Ekim 2015 Cumartesi günü  “Savaşa İnat, Barış Hemen Şimdi” şiarı ile Ankara’da gerçekleşecek olan Emek, Barış, Demokrasi Mitinginde, yüreği barıştan yana atan herkesle birlikte olacağız.

Biz kadınlar, çocuklarımızın etnik, dini, kültürel farklılıklarıyla bir arada kardeşçe yaşayabildiği, özgürce sokağa çıkabildiği bir dünya istiyoruz.

Bir başka dünyanın mümkün olduğunu, bu dünyayı hep birlikte sevgiyle, dostlukla var edebileceğimizi biliyoruz.

Yeter ki barış ve kardeşlik köprüsünü kurmak için ellerimizi birbirimize uzatalım.

Yeter ki siyaset sahnesini halka hesap vermek yerine, çocuklarımızın kanı üzerinden hesaplaşmaya çevirmek isteyenlerin kirli hesaplarına kurban edilecek bir tek canımızın bile olmadığını birlikte haykıralım.

Yeter ki barışa giden yolda sadece kendi evlatlarımıza değil, tüm evlatlara sahip çıkalım.

TMMOB’Lİ KADINLAR olarak; bugün yeniden hortlatılarak sokakları esir almaya çalışan ırkçı-şoven dalga karşısında, bu kirli savaşa karşı barış ve kardeşlikten yana olan tüm kadınlara sesleniyoruz.

Evlatlarımızın öldürüldüğü karanlık gidişata dur demek için,

Savaşa karşı inadına barışı demek için,

Kadına yönelik şiddete ve kadın cinayetlerine karşı durmak için,

Baskı, şiddet ve zora karşı demokrasiyi hakim kılmak için,

Sarayın saltanatına son vermek için,

Silahların sesini susturmak için,

İnsanımızın kardeşçe bir arada yaşamasını savunmak için,

Kahrolsun emperyalizm, yaşasın halkların kardeşliği demek için,

Eşit, özgür, demokratik, laik ve bağımsız bir Türkiye için,

Barış ve kardeşlik için dayanışmayı büyütmeye, 10 Ekim’de sözümüzü hep birlikte sokakta söylemeye ve mücadelemizi Haziran'ın izinde büyütmeye çağırıyoruz!

Savaşa inat, barış hemen şimdi!

Yaşasın Kadın Dayanışması!

Yaşasın TMMOB’li Kadın Örgütlülüğü!

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği
Kadın Çalışma Grubu