TMMOB’Lİ KADINLAR: ŞİMDİ SAVAŞA İNAT “BARIŞ” DEME ZAMANI

21.09.2015

TMMOB’li Kadınlar; 14-15 Kasım 2015 tarihinde İzmir’de yapılacak olan TMMOB 4. Kadın Kurultayı’na ilişkin görüş alışverişinde bulunularak taslak program oluşturmak üzere Adana, Ankara, Antalya, Denizli, Diyarbakır, Eskişehir, Kocaeli, İstanbul, İzmir ve Trabzon’dan temsilcilerinin katılımıyla gerçekleştirilen TMMOB, ODA ve İKK Kadın Çalışma Grupları Temsilcileri Ortak Toplantısının ardından, 7 Haziran seçimlerinden bu yana Ülkemizde yaşanan savaş ve kaos ortamına ilişkin bir basın açıklaması yaptı.

ŞİMDİ SAVAŞA İNAT “BARIŞ” DEME ZAMANI

Yüreğimiz acıyor

Her gün cenaze haberleri duymaktan…

Yüreğimiz sıkılıyor

Artan şiddet sarmalından…

Artık yeter!

Daha fazla gözyaşı dökmek, daha fazla tabut taşımak istemiyoruz.

Biz, TMMOB’li mühendis, mimar, şehir plancısı kadınlar,

Binlerce yıldır birlikte yaşadığımız bu topraklarda toplumsal barış ve geleceğimiz adına kaygı duyuyoruz.

Birilerinin iktidarı kaybetmemek için ortaya koyduğu bu kirli senaryoda, ateş bizim ocağımıza düşüyor, bizim evlatlarımız ölüyor.

Ülkemiz hızla bir iç savaşın eşiğine doğru giderken, saraylarında oturanlar ise, ölen canların üzerinden milletvekili hesabı yapıyorlar.

Biz kadınlar, çocuklarımız ölmesin, ülkenin dört bir yanında barışın sesi yükselsin istiyoruz.

Biz, Kürt sorununda; ölüm, kan ve gözyaşı dışında bir sonuç üretmeyen şiddet odaklı politikaların derhal terk edilmesini, barışçıl ve demokratik yollarla çözüm için gerekli adımların acilen atılmasını istiyoruz.

Dökülen her damla kan ve yaşanan her ölüm yeni ölümlerin kapısını açıyor. Bu yüzden bir kez daha sesimizi barıştan yana yükseltmeliyiz. Bu yüzden savaşa inat “barış” demeliyiz.

Biz kadınlar, tüm çocuklarımızın etnik, dini, kültürel farklılıklarıyla bir arada kardeşçe yaşayabildiği, özgürce sokağa çıkabildiği bir dünya istiyoruz.

Başka türlü bir dünyanın mümkün olduğunu biliyoruz. Bu dünyayı hep birlikte sevgiyle, dostlukla var edeceğiz, biliyoruz.

TMMOB’li kadınlar olarak, bir kez daha söylüyoruz; şimdi tam da karanlığa karşı aydınlığı; baskıcı, diktatoryal yönetim anlayışına karşı, özgürlük ve demokrasiyi; ırkçı ve milliyetçi anlayışın beslediği linç kültürüne karşı, bir arada kardeşçe yaşamayı; savaşa karşı barışı; sömürüye karşı emeği; adaletsizliğe karşı eşitliği savunma zamanıdır. Şimdi tam da, eşit, özgür, demokratik bir Türkiye’de bir arada yaşamı savunma, bunun için mücadele etme zamanıdır.

Türk Mühendis ve Mimar Odaları Birliği
TMMOB’Lİ KADINLAR