YENİ DÖNEM İKK SEKRETERLERİNE MEKTUP GÖNDERİLDİ
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Mehmet Soğancı, Yönetim Kurulu’nun 30 Nisan 2010 tarihli toplantısında atamaları yapılan İl/İlçe Koordinasyon Kurulu Sekreterlerine birer mektup göndererek, İKK’ların yürüttüğü çalışmaların TMMOB’nin halka dönük yüzü olduğunu hatırlattı ve başarılar diledi.
İKK SEKRETERLERİNE GÖNDERİLEN MEKTUP
Sayın ..............
TMMOB .......... İl/İlçe Koordinasyon Kurulu
Sekreteri
İl/İlçe Koordinasyon Kurulları Yönetmeliğimize göre, Koordinasyon Kurulumuz bu dönemde de bağlı Oda birimlerinin çalışmalarını koordine etmek, daha etkin ve verimli bir çalışma ortamı sağlamak için gerekli olan güç birliği, dayanışma ve ortak davranışı sağlamak amacıyla çalışmalarını sürdürecektir. Buna inanıyoruz.
Bu dönemde de Koordinasyon Kurulumuzca, yönetmeliğimizde de belirtildiği üzere:
Yönetmeliğin amaç maddesindeki hedefler ve ilgili birimlerin önerileri doğrultusunda çalışmalar yapılacaktır. TMMOB İşyeri Temsilcilikleri oluşturulacak, işyeri temsilciliklerinin çalışmalarına yardımcı olunacak, bu çalışmalar koordine edilecektir. TMMOB ilkeleri doğrultusunda bölgenizdeki diğer ilgili kuruluşlarla geliştirici bir ilişki içinde bulunulacak ve ortak çalışmalar yapılacak; yerel konularda ülke ve kamu yararı savunulacak, çözüm önerileri geliştirilecektir. Kongre, kurultay, sempozyum, konferans, panel vb. etkinlikler düzenlenecek; yerel eğilimler, birikim ve deneyimler TMMOB Genel Sekreterliğine iletilecektir. Kamu yararı, üye ve halk çıkarlarını koruma doğrultusunda, odalarca sürdürülen mesleksel denetimin, teknik elemanların bütünlüğünü geliştirici bir uyum içinde uygulanması sağlanacaktır. Olanaklar dâhilinde çalışmalar kamuoyuna iletilecek, bu amaçla toplantılar düzenlenecek, yayın çıkartılacak ve diğer basın-yayın araçlarından yararlanılacaktır. Sosyal içerikli çalışmalar yapılacak, bu alanda sportif, sanatsal, kültürel yarışmalar, sergiler vb. çalışmalar gerçekleştirilecektir. Gereksinim duyulduğunda TMMOB‘de oluşturulacak olan Çalışma Gruplarına görüş ve öneriler iletilecek ve yerel çalışmalar yapmak için Alt Çalışma Grupları oluşturulacaktır.
Özetle, aslında yürüteceğiniz çalışmalar TMMOB‘nin halkımıza dönük yüzü olacaktır. Bunları biliyoruz.
"Bu ülkenin, bu ülke insanının TMMOB‘ye ihtiyacı var" sözünün gereklerinin yerine getirileceğine olan inancımızla:
Yeni çalışma dönemimizde şahsınızda bütün Kurul Üyelerimize, TMMOB Yönetim Kurulu adına başarılar diliyor, Yönetim Kurulumuzun sevgi ve dostluklarını iletiyorum.
Mehmet SOĞANCI
TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı