ZMO: DÜNYA ÇEVRE GÜNÜ’NÜ EMANETE SAHİP ÇIKAMAMA ENDİŞESİYLE KUTLUYORUZ

10.06.2019

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası 5 Haziran 2019 tarihinde Dünya Çevre Günü'ne ilişkin bir basın açıklaması gerçekleştirdi.

Birleşmiş Milletler Örgütü’nün 1972 yılında İsveç’in başkenti Stockholm’de 133 ülkenin katılımı ile düzenlediği zirvede, 5 Haziran tarihi “Dünya Çevre Günü” olarak belirlenmiştir. O tarihten bu yana Dünya Çevre Günü, çevre sorunlarına kamuoyunun dikkatini çekmek, halkın katılımını sağlamak ve politik ilgiyi arttırmak üzere dünya genelinde çeşitli etkinliklerle kutlanıyor.

Dünya Çevre Günü`nün teması bu yıl “hava kirliliğini önleme” olarak belirlendi.

5 Haziran Dünya Çevre Günü, bu dünyanın kimsenin özel mülkiyeti olmadığını, gelecek nesillerin bir emaneti olduğunu hatırlama ve bu emanete sahip çıkma günüdür.

Ziraat Mühendisleri Odası olarak; meralarımıza, topraklarımıza, ormanlarımıza, sularımıza kısaca tüm doğal kaynaklarımıza yönelik saldırılara, kamu kaynaklarının hesapsız bir şekilde heba edilmesine karşı mücadeleye ve kamuoyunu bilgilendirmeye devam edeceğiz.

TMMOB Ziraat Mühendisleri Odası