TMMOB HEYETİ DEPREM ARDINDAN İZMİR'DE İNCELEMELERDE BULUNDU

03.11.2020

Aralarında TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz’ın da bulunduğu TMMOB Heyeti 1-2 Kasım 2020 tarihlerinde İzmir deprem bölgesinde incelemelerde bulundu.

Saat 10.00’da Mimarlık Merkezi’ni ziyaret eden  TMMOB Yönetim Kurulu Başkanı Emin Koramaz, TMMOB Yönetim Kurulu II. Başkanı Selçuk Uluata,  İnşaat Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Taner Yüzgeç, İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulu sekreter üyesi Özer Akkuş, İnşaat Mühendisleri Odası yönetim kurulu üyesi Levent Darı, Makina Mühendisleri Odası yönetim kurulu başkanı Yunus Yener, Jeoloji Mühendisleri Odası yönetim kurulu başkanı Hüseyin Alan, İçmimarlar Odası yönetim kurulu başkanı Emrah Kaymak, Bilgisayar Mühendisleri Odası yönetim kurulu başkanı Ali Rıza Atasoy, Harita ve Kadastro Mühendisleri Odası yönetim kurulu başkanı Ali İpek, Elektrik Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu başkanı Bülent Pala, Şehir Plancıları Odası yönetim kurulu II. Başkanı Dilek Karabulut, Mimarlar Odası yönetim kurulu üyesi Sinan Tütüncü, Mimarlar Odası yönetim kurulu üyesi Hakan Kılınçarslan, Mimarlar Odası yönetim kurulu üyesi Semra Arslan, Gemi Makinaları İşletme Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu Başkanı Feramuz Aşkın, Peyzaj Mimarları Odası Yönetim kurulu Sekreter Üyesi Özay Yerlikaya, Kimya Mühendisleri Odası Yönetim Kurulu üyesi Ramazan Gök, TMMOB İzmir İKK sekreteri Aykut Akdemir, İzmir İKK bileşenleri, Odaların şube başkanları ve üyeler vardı.

2 Kasım 2020 Pazartesi saat 11.00’de İzmir Depremi Ön inceleme Raporunu basın açıklamasıyla kamuoyuyla paylaştı. TMMOB İzmir İKK tarafından başlatılan dayanışma kampanyası için ülke çapında TMMOB üyelerine çağrı yapıldı.

Yıkımın gerçekleştiği bölgelerde tespit çalışmalarına ve ziyaretlere başlayan heyet arama kurtarma çalışmalarını inceledikten sonra İzmir Büyükşehir Belediye Başkanı Tunç Soyer ile görüştü. Geçmiş olsun dileklerinin iletildiği görüşmede deprem sonrası yapılarda oluşan yıkım ve hasar tespitine ilişkin görüş alış verişinde bulunuldu. Büyükşehir Belediyesi ile TMMOB’nin birlikte yürüteceği çalışmalar değerlendirildi. Durum tespiti ve çözüm önerilerinin geliştirilmesine yönelik çalışmalarda beraberliğin altı çizildi.